Mucegaiul. Cum scapi de el?

Imagine simbol: www.kfetele.ro

Imagine simbol: www.kfetele.ro
Imagine simbol: www.kfetele.ro

Mucegaiul este o problemă generală, poate să apară în toate casele, indiferent de cît de bine îngrijite sînt, pentru că apariția mucegaiului ține de condițiie de mediu, de modul cum au fost izolați pereții, de materialele folosite, de vechimea acestora. Mucegaiul apare mai des în încăperile fără aerisire. Contează și curățenia, frecvența reprizelor de igienizare.
Mucegaiul nu este doar inestetic, dar poate fi și foarte periculos pentru sănătate, căci este, de fapt, o ciupercă, ai cărei spori pot favoriza aparția unor afecțiuni.
Bicarbonatul de sodiu este una din soluțiile care pot îndepărta mucegaiul. Amestecă o lingură de bicarbonat şi o lingură de detergent de vase. Diluează amestecul cu un litru de apă. Pulverizează soluția în zonele afectate de mucegai, lasă să acționeze 6-12 ore, apoi șterge cu apă caldă și o cîrpă. Ca sa previi apariția mucegaiului, diulează o lingură de bicarbonat de sodiu în jumătate de litru de apă și pulverizează soluția pe zonele unde apare mucegaiul. Repetă pulverizarea la fiecare două zile. În soluție poți adăuga cîteva picături de ulei esenţial de citrice, rozmarin sau mentă pentru aromă.
Oţetul alimentar este excelent pentru îndepărtarea petelor și curățarea zonelor unde apare mucegaiul. Pulverizează apă cu oţet (două parți oțet și o parte apă) sau doar oțet simplu şi lasă să acţioneze o oră peste mucegai. Aeriseşte bine camera, pentru ca sporii mucegaiului să nu se lipească de alte zone. Repeta operațiunea de fiecare dată cînd e nevoie.
Apa de var și piatra vînătă. Fiecare în parte poate fi baza pentru soluții care înlătură mucegaiul. Pot fi folosite și împreună, în dozele recomandate pe produs. Și piatra vînătă, și apa de var se găsesc în magazinele cu materiale de construcții.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *