Detaliile esențiale ale unui interior colorat

casa.Încercați să învingeți teama de ”prea multă culoare”. Știați că un interior colorat este cald, primitor, vesel și mult mai luminos decît unul în 2-4 culori? Se poate spune despre o amenajare că întră în categoria de interioare colorate, dacă numărul culorilor, armonios combinate, este mai mare de cinci.
Cîte culori sînt la tine în casă? Cît de colorată este camera de zi și cîte pete de culoare și accente în tonuri îndrăznețe sînt în dormitor și în bucătărie? Cît de colorat este holul tău? Dacă te învîrți în jurul a două-trei culori, este loc pentru a colora și mai mult casa, în general.
Camerele de zi sînt locul pentru divertisment și socializare, astfel că se pretează cel mai bine pentru ideea de interioar colorat. Poți face interioare colorate fie folosind o paletă largă de culori, fie o singură culoare vie și alte accente de culoare, tot în tonuri vii. Cel mai bun efect îl poți avea folosind mobilă colorată (huse, tapiserii) și detalii tipice ale decorațiunilor interioare (perne de decor, piese de mobiler mic, abajurui, covoare).
Iată cîteva sfaturi care te vor ajuta să obții un interior colorat.
Alege o culoare dominantă. Poți merge și pe soluția a două nuanțe ale culorii dominante. Adaugă accente de culoare din paleta de culori complementare și din cele de nuanțe asociate.
Apelează la culori vibrante, cu un puternic impact vizual. Alege scaune colorate așezate în jurul unei mese de nuanță neutră.
Un interior colorat merge perfect într-o cameră cu pereți albi sau gri. Folosește tablouri moderne, în culori intense. Desenele geometrice sînt și ele binevenite și de mare efect.
Nu-ți fie teamă că folosești prea multă culoare. Dacă acestea se vor combina și se vor așeza pe un decor neutru, nu vor fi niciodată nici obositoare, nici prea tari, dar vor da imaginea pe care o urmărești și vei avea finalul urmărit: un interioar colorat.
Imprimeurile sînt o altă soluție pentru interioare colorate. Culoarea de fond a imprimeului poate să fie culoarea dominantă din casă, iar culorile asociate sînt cele care îmbogățesc atmosfera.
Încă două amănunte. Dacă ați optat pentru interioare colorate, acestea trebuie păstrate în perfectă ordine și cît mai puțin aglomerate. Culoarea este cea care le încarcă.
Adaugă oglinzi. Oglinda are rolul de a da strălucire pentru un interioar colorat.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *