Abateri grave la numirea directorului spitalului raional Ungheni. Rezultatele consursului se fac în biroul ministrului Sănătății

Imagine simbol: www.med-farm.ro

Imagine simbol: www.med-farm.ro
Imagine simbol: www.med-farm.ro

Concurs pentru selectarea directorilor de spitale cu nereguli. Cel puțin asta spun candidații care s-au luptat pentru fotoliul de director la spitalul din Ungheni. Potrivit acestora, membrii comisiei au admis încălcări grave, notează UNIMEDIA.
Potrivit uneia dintre candidate, Lidia Crăciun, fosta directoare a spitalului din Ungheni, concursul nu ar fi fost transparent. „Cred că am fost net superioară, inclusiv la proiectul de management și soluțiile oferite pentru spital. Am studii de specialitate, master în domeniu, lucru pe care contracandidatul meu nu le are, iar cu toate acestea, am pierdut concursul cu 0,27 puncte, așa ceva este imposibil”, a declarat Lidia Crăciun pentru UNIMEDIA.
Aceasta mai afirmă că nu a putut contesta rezultatele, întrucât nu există o comisie de examinare a deciziilor, iar totul se face într-o manieră nemaintâlnită, pe ascuns. Mai mult, Crăciun spune că cerut să vadă cum a fost evaluată, însă nu a primit niciun răspuns de la oficiali.
„Sunt foarte indignată. Rezultatele n-au fost supuse votului deschis, așa cum prevede regulamentul. N-au fost analizate dosarele. După evaluare, ministrul a plecat în cabinetul ei cu alți membri din comisie, după care au anunțat rezultatele fără a face public evaluările”, mai afirmă Lidia Crăciun.
Din comisie au făcut parte 11 persoane, iar președintele comisiei a fost Ruxanda Glavan, ministrul Sănătății în exercițiu. Glavan respinge acuzațiile și susține însă că acest concurs a fost unul corect. Pentru că a fost depusă o contestare, așteaptă ca aceasta să fie examinată de către comisia specială, iar ulterior va fi desemnat directorul
La concurs s-au înscris inițial 3 persoane. Unul dintre candidați însă, s-a retras înainte de concurs. Este vorba despre medicul Oleg Malachi, de asemenea membru PD.
Câștigătorul a fost desemnat chirirgul Andrei Alexeev, cel care până în 2010 a fost membru PCRM, după care, în urma unui dosar penal a trecut în tabăra democraților. Potrivit Sănătate Info, Alexeev s-a declarat mulțumit de rezultat.
„Totul a fost în regulă. Am prezentat toate documentele, ni s-au adresat întrebări. Nu am văzut cum s-au acordat punctajele. Nu m-a interesat”, s-a justificat acesta. Alexeev a mai fost director la spitalul din Ungheni până la ocuparea acestei funcții de Lidia Crăciun. În 2010 cei doi s-au bătut pentru același loc, însă Crăciun a luat atunci punctaj maxim.
De menționat că, sub administrarea Lidiei Crăciun, în 2012, spitalul din Ungheni a fost declarat cel mai bun spital raional din Moldova.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *