Pentru o zi cu bunicii la grădiniță

În fotografie: Ce bine e alături de bunica!

În fotografie: Ce bine e alături de bunica!
În fotografie: Ce bine e alături de bunica!

Mai multe bunicuțe și bunei ai copiilor din grupa ”Îngeraș” de la grădinița ”Guguță” din Ungheni s-au simțit, pentru o zi, copii, de rînd cu nepoțeii lor. S-a întîmplat în ajunul Zilei internaționale a persoanelor în etate, marcată anual pe 1 octombrie.
În acea zi, dis-de-dimineață, picii au venit la grădiniță însoțiți de bunici, în compania cărora au rămas pe parcursul zilei. Împreună s-au jucat, au recitat poezii și au cîntat cîntece. Cei mici au mai învățăt de la bunici și jocurile în care se jucau ei pe cînd erau copii.
”Sînt bucuros să fiu astăzi alături de nepoțica mea și mă mîndresc enorm că sînt bunel”, ne-aspus Vladimir Alexa, bunicul Andreei Vartolomei. La rîndul ei, Andreea a recunoscut că îi place cel mai mult să-și petreacă timpul la bunei, pentru că doar acolo poate face tot ce-i poftește inima, fără nici o restricție din partea celor adulți.
”Astăzi, avem frumoasa ocazie să scoatem la vedere zestrea bunicuțelor noastre și să sorbim din înțelepciunea lor”, a menționat Silvia Mihăilă, educatoarea grupei
”Îngeraș”, organizatoarea evenimentului. Și directoarea grădiniței, Emilia Cucuruzac, s-a declarat mai mult decît satisfăcută de faptul că a fost martoră la întîlnirea de suflet a nepoțeilor cu bunicii lor. ”Copiii, împreună cu bunicii lor, au pus în aplicare jocul ”Mămăliga fierbe”, care m-a făcut să mă reîntorc în copilăria mea și să-mi amintesc și eu cu drag de bunicii mei”, a făcut o remarcă doamna directoare.
A doua zi, pe 1 octombrie, copiii din aceeași grupă au vizitat bătrînii de la Centrul de reabilitare și integrare socială din Ungheni. Ei le-au adus în dar celor 25 de beneficiari flori, cîntece, poezii și un coș mare cu fructele toamnei. La rîndul lor, vîrstnicii i-au răsplătit cu aplauze și i-au rugat  să-i viziteze mai des.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *