Esențial | Tare vesel se mai trăiește în țara asta a noastră!

Lucia BacaluVesel. Tare vesel se mai trăiește în țara asta a noastră. Într-un oraș mare apar orășele mai mici. Primul s-a numit orașul demnității. Al doilea – orașul victoriei. Corturi, unul ca unul, nou-nouțe, s-au înșirat în fața Guvernului, în fața Parlamentului. Lumea jubilează. Cea din corturi.
Așteptăm să mai apară orășele. Au rămas atîtea alte instituții unde ar putea fi instalate corturi!
Nu știu cum altora, dar mie mi se pare de rîsul găinilor ceea ce se întîmplă. Cică, protestăm. Halal de asemenea proteste. Facem deja nunți prin orășele. În curînd, ar putea să apară și primii bebeluși. Ia să vedem noi ce demnitate, ce victorii vor mai fi în aceste orășele din corturi.
Vesel. Tare vesel se mai trăiește în țara asta a noastră. Lăbărțat pe un fotoliu, cu o mutră de sfînt, guvernatorul Băncii Naționale, debitează aiureli de te ia groaza. Cum să nu o ia hăisa, dacă are omul de toate: și două mașini  de serviciu la scară, și o mașină de lux acasă, și credite cu o dobîndă de 0,5%, și un palat de vreo 300 de metri pătrați, și cîteva afaceri prospere… Ce-i pasă de cetățeanul de rînd, pe care l-a sărăcit inclusiv el?
Vesel. Tare vesel se mai trăiește în țara asta a noastră. Priveam, zilele acestea, un reportaj la un post de televiziune. Organele de control au depistat mai multe nereguli la piața centrală. Doamne, ce se mai indignau vînzătorii de carne! Cum au îndrăznit să-i verifice pe ei, sărmăneii, care-și duc zilele de azi pe mîine, cînd din țară s-a furat miliardul? Ce ne mai place, de la un timp încoace, s-o luăm înainte cu miliardul, ca… aia cu prăjina. Nu-i bai că lipsește certificatul de proveniență a cărnii, sau certificatul de calitate. Omul nostru înghite orice. Nu-l mai ia nici un virus, nici un microb.
Vesel. Tare vesel se mai trăiește în țara asta a noastră. Deputații, cei pe care i-am ales și ne-am  pus speranța în ei, sînt cumpărați deja cu kilogramul. Se vehiculează sume enorme, de ordinul a sute de mii de euro. Și asta, în timp ce omul nostru de la țară primește, cu mare greu, un salariu de 1000-1500 de lei.
Vesel. Tare vesel se mai trăiește în țara asta a noastră. Se trag sforile din toate părțile. Politicienii, și cei de la guvernare, și cei din opoziție, sînt pe baricade. Asistăm la o avalanșă de minciuni, una mai gogonată decît alta. Șantajul e la ordinea zilei. Amenințările la fel. Agresivitatea ajunge la cote maxime.
Vesel. Tare vesel se mai trăiește în țara asta a noastră. Mîine-poimîine vine iarna. Frigul va da busna în case, în buzunare, în sufletele noastre. Ia să vedeți atunci veselie!
Deocamdată, vorba ceea: rîdeți azi, că mîîne ar putea fi prea tîrziu.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *