Fotbalul distractiv
În perioada 28 august – 12 septembrie, pentru a treia oară consecutiv, la Ungheni s-au desfășurat activități sportive de masă. ”Sînt adevărate festivaluri, desfășurate pe principiul distractive. Accentul se pune pe jocurile vesele şi nu pe rezultate, scor sau ridicarea nivelului profesional. Toate exerciţiile şi jocurile sînt planificate în aşa mod, încît fiecare participant să poată sesiza, de fiecare dată, propriul succes, fie şi unul minor”, a explicat Marian Sacacol specialist metodist la Direcția Învățămînt, Tineret și Sport Ungheni, liderul proiectului OFFS în Ungheni.
Timp de cinci zile, copiii au fost total implicaţi în fotbal, au trăit într-o lume a jocurilor şi distracţiilor. În acest an, au fost organizate activități cultural-sportive cu participarea angajaților Inspectoratului General al Poliției în cadrul programului special SSP (Sport – Școală – Poliție). Astfel de acțiuni au fost organizate în 10 localități din Republica Moldova.
Proiectul OFFS este implementat în ţara noastră de către Federația Moldovenească de Fotbal și organizaţia neguvernamentală CCPA din Danemarca, începînd cu anul 2006, iar principalele obiective sînt: promovarea fotbalului în toate regiunile Moldovei şi acordarea unei asistențe metodice şi tehnice asociaţiilor, cluburilor şi şcolilor de fotbal. Şcolile deschise de fotbal distractiv reprezintă un proiect umanitar, neutru din punct de vedere politic şi nerentabil, implementat de către organizaţia neguvernamentală Cross Culture Project Association (ССРА), cu sediul în Copenhaga şi Federaţia Moldovenească de Fotbal sub conducerea oficiului regional ССРА/OFFS.
Lasă un răspuns