Feciorul a luat locul mamei

În fotografie: Anatol Ciobanu

În fotografie: Anatol Ciobanu
În fotografie: Anatol Ciobanu

După ce, mai mulți ani la rînd, s-a bucurat pentru succesele profesionale ale mamei sale, iată că, în acest an, s-a întîmplat o răsturnare de situație – feciorul a luat locul mamei.
Este vorba de Anatol Ciobanu, pădurar în Ocolul silvic Cornești (Ungheni), fiul cel mai mic al Anastasiei Ciobanu, tot pădurar de profesie, doar că în Ocolul silvic Hîrjauca (Călărași). Anume el a devenit deținătorul locului doi la concursul ”Cel mai bun pădurar” din acest an, după ce, în 2013, cîștigătoarea concursului respectiv fusese chiar mama sa.
Succesul obținut de pădurarul unghenean cu rădăcini călărășene, în vîrstă de 26 de ani, i-a bucurat atît pe cei din Ungheni, cît și din Călărași. Or, printre colegii lui Anatol de la Ungheni se numără și fratele mai mare, Igor, care este șef al Ocolului silvic Sculeni, iar printre cei călărășeni – ambii părinți. Mama Anastasia este pădurar cu o experiență de peste 30 de ani, iar tătăl Timofei – inginer fondul forestier la întreprinderea silvică din Călărași.
”Ne mîndrim că așa un băiat tînăr ne-a adus victoria”, a declarat pentru ”Expresul” Ștefan Deleanu, directorul ÎSS ”Silva-Centru”, și el originar din Călărași.
În ziua în care a avut loc concursul Anatol Ciobanu a trăit mari emoții. Dînsul a recunoscut că, deși s-a pregătit intens, totuși, pe parcurs, a întîmpinat greutăți. ”Mi-a dat bătăi de cap proba care prevedea determinarea speciilor de arbori și arbuști după semințe”, a explicat tînărul pădurar, după care și-a exprimat speranța că la edițiile următoare ale acestui concurs tradițional se va descurca mai bine și va reveni acasă cu premiul întîi.
Concursul ”Cel mai bun pădurar” a ajuns la ediția a XVIII-a și s-a desfășurat pe 11 septembrie la Vadul lui Vodă. Pentru titlul de cel mai bun pădurar au concurat 27 de participanți, dintre care 3 din România.
Reprezentantul întreprinderii din Nisporeni s-a clasat pe locul 5, cel din Călărași – pe locul 18, iar de la Rezervația ”Plaiul Fagului” din Rădenii vechi (Ungheni) – pe locul 16.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *