Europa Liberă și la Ciorești

Sursa foto: www.reportervirtual.ro

Sursa foto: www.reportervirtual.ro
Sursa foto: www.reportervirtual.ro

Eveniment deosebit pentru satul Ciorești. Pe 21 august, aici au venit zeci de jurnaliști ca să discute cu localnicii, să vadă cum trăiesc, ce bucurii sau necazuri au, cum depășesc momentele grele, cum își văd viitorul. Nu a mai fost așa niciodată de cînd există satul.
La ei, la oamenii din comuna Ciorești s-a gîndit radio ”Europa Liberă”, care a și organizat Campania ”AICI este Europa Liberă”.
În localitate a fost instalat și un cort special, unde oricine putea să s eapropie să-și spună păsul, iar seara cu toții au fost invitați la o discuție cu tema: ”Dezvoltarea locală – între voința și contribuția cetățeanului”.
Jurnaliștii au stat de vorbă cu primarul Valeriu Guţu, au realizat un interviu care a fost difuzat ulterior de acest post de radio. Doar cuvinte bune a avut edilul în adresa consătenilor săi. ”Cu ajutorul şi cu implicarea lor, în localitate au fost realizate mai multe proiecte de infrastructură, cum ar fi: gazificarea, instalarea apeductului şi amenajarea terenului de joacă de la grădiniţă”, a specificat dînsul, menționînd, totdată, că, pînă în 2007, Cioreștiul se deosebea de un sat medieval doar prin faptul că avea curent electric şi linie telefonică. Acum, situația e cu toul alta, mult mai bună. Urmează salubrizarea şi construcţia unui sistem de canalizare aici.
Seara, după discuții, jurnaliștii au avut parte de o surpriză: pentru ei a fost prezentat un concert de către un ansamblu de muzică populară din localitate.​
Reamintim că, timp de o lună, a fost desfășurată Campania ”AICI este Europa Liberă” de către postul Radio Europa Liberă/Libertatea, în parteneriat cu Programul comun pentru dezvoltare locală integratăProgamul ONU pentru Dezvoltare Moldova şi Asociaţia Presei Independente.
Anterior, și satul Sculeni din raionul Ungheni a beneficiat de atenția reporterilor de la ”Europa Liberă”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *