Cei mai gustoși și delicioși struguri

Foto de la festival. Sursa foto: trm.md

Foto de la festival. Sursa foto: trm.md
Foto de la festival. Sursa foto: trm.md

Producătorii de struguri de masă din
raionul Călărași au participat, și în acest an, la ”Festivalul strugurelui” din Cimișlia. Au experiență, au ce arăta, au cu ce se lăuda. De tot, au fost șapte producători, majoritatea din Sadova, acolo unde și vinul e cel mai bun.
Pavilionul raionului Călărași a fost în vizorul tuturor vizitatorilor, acesta deosebindu-se de celelalte printr-o amenajare unică și originală. ”Pavilionul a fost amenajat și decorat cu struguri giganți”, a făcut o remarcă Anatolie Vulpe, șeful Direcției Agricultură, Relații Funciare și Cadastru din Călărași. În plus, producătorii au participat la concursurile anunțate, iar unii dintre ei s-au ales și cu premii speciale. Astfel, ”Cel mai delicios strugure” a fost declarat al producătorului Anatolie Dodon din Sadova.  Alți doi sadoveni, Tudor Aghenie și Dumitru Efros, au fost menționați pentru ”Cei mai gustoși struguri”.
Călărășenii au revenit acasă cu diplome, medalii și trofeele corespunzătoare concursului. De notat că aceștia au prezentat la festivalul de la Cimișlia șase soiuri de struguri. Doritorii au putut să-I achiziționeze la pețul de 10 lei kilogramul.
”Chiar dacă este costisitor pentru un producător să parcurgă o distanță atît de mare pentru a participa la un festival, totuși se merită. Anume acolo poți să vezi, să auzi și să ”furi” din experiența altor producători”, a menționat Anatolie Vulpe.
La festival au participat 34 de producători de struguri de masă din 11 raioane. Ungheniul și Nisporeniul nu au avut nici un reprezentant.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *