”Europa Liberă” a bătut la poarta satului Sculeni

foto 2
Foto: europalibera.org

S-a întîmplat în zi de duminică, pe 2 august. O echipă întreagă de jurnaliști a acestui post de radio important din Republica Moldova a descins în satul de pe malul Prutului, încercînd să afle cum e viața aici, în nemijlocita apropiere  a Uniunii Europene, dacă Prutul unește oameni sau îi desparte mai mult?
Au fost realizate interviuri, reportaje audio și video, au fost făcute zeci de fotografii. Sătenii, chiar dacă nu au realizat cu toții, au avut mare noroc. Despre Sculeni s-a vorbit o zi întreagă și încă se va mai vorbi.
Spre seară, la casa de cultură din localitate, a avut loc și o dezbatere cu tema: ”Dialog peste Prut”. Printre oaspeți s-au numărat doi ungheneni de marcă: fostul campion național la box, fostul ministru al Tineretului și Sportului, Octavian Țîcu, doctor în istorie, și Igor Munteanu, ex-ambasador al Republicii Moldova în SUA, vicerector la ULIM.
În fața celor prezenți a vorbit și Ion Harea, ex-președinte al raionului Ungheni, care a avut o contribuție substanțială la scoaterea sîrmei ghimpate de pe Prut, dar și actualul vicepreședinte al raionului, Alexandru Brînză.
Pe 21 august, ”Europa Liberă” va ajunge într-un alt sat din regiune – Cioreștii Nisporenilor.
De notat că aceste acțiuni fac parte din Campania „AICI este Europa Liberă”, realizată de postul de radio Europa Liberă în parteneriat cu Programul Comun pentru Dezvoltare Locală Integrată, Programul ONU pentru dezvoltare Moldova şi Asociaţia Presei Independente.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *