Prieteni de mici, pentru perpetuarea tradiției

Imagine: panoramio.com

Imagine: panoramio.com
Imagine: panoramio.com

Copii din Polonia, Belarus și Ucraina au venit la Primăria Călărași. Au venit doar în vizită. Ei se odihnesc la tabăra de copii ”Romanița” din Oricova. ”Este deja o tradiție ca, în fiecare an, să le organizăm copiilor ce vin la tabăra din oricova o zi la primărie”, ne-a spus primarul de Călărași,  Nicolae Melnic.
Dînsul i-a primit, ca de fiecare dată, cu brațele deschise, iar micii oaspeți au ascultat cu mare atenție cea ce li s-a povestit despre istoria orașului Călărași, ”de la fondare și pînă în ziua de azi”, vorba primarului.
Este o tradiție și schimbul de copii. De cîțiva ani buni, copiii din orașele înfrățite cu Călărașiul vin la odihnă aici, iar copii călărășeni pleacă la odihnă acolo, în orașele înfrățite. ”Recent, un grup de copii de-ai noștri s-a întors din Polonia”, a menționat primarul. Totodată, Nicolae Melnic a accentuat că astfel de schimburi sînt foarte utile, în special pentru copii, căci ei își fac prieteni noi, iau cunoștință de țări noi, cunosc noi obiceiuri și tradiții, dar și se dezvoltă multilateral. ”Cine știe, poate un copil de-al nostru va deveni, cîndva, primar și relațiile de prietenie pe care și le face acum și, cu siguranță, le va păstra pe parcursul anilor, le va fi utile într-un anumit moment?”, a mai spus, mai în glumă, mai în serios, primarul Nicolae Melnic.
Tabăra din Oricova se află în gestiunea Direcției Învățămînt din Călărași, iar copiii care vin din orașele înfrățite cu Călărașiul au parte de un program destul de variat. Totodată, pentru ei sînt organizate, de obicei, și alte activități, menite să-i familiarizeze cu tradițiile locului, cu istoria și cultura acestui meleag.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *