Cum se mai întoarce roata vremii!

Imagine simbol: lifeandsoulofficialpage.blogspot.com

Imagine simbol: lifeandsoulofficialpage.blogspot.com
Imagine simbol: lifeandsoulofficialpage.blogspot.com

Cu adevărat, nebănuite sînt căile Domnului. Cei marginalizați, cu ceva timp în urmă, au revenit în prim-plan, luînd, în unele cazuri, chiar locul celor care au pus umărul să scape de ei. S-a întîmplat și se întîmplă peste tot.
NISPORENI
Cu opt ani în urmă, președintele de atunci al raionului, Ion Munteanu, care reprezenta în acele vremuri Alianța ”Moldova Noastră” (AMN), de voie sau de nevoie, a făcut astfel ca secretarul Consiliului Raional, Ion Țugulea, membru al PCRM, formațiune aflată în opoziție, să plece din funcție. A fost mare tam-tam, s-a ajuns pînă și la judecată.
Timpul a trecut și, iată, Ion Țugulea, fidel partidului care l-a susținut (PCRM) revine în forță. El este ales, chiar recent, vicepreședinte de raion și-l înlocuiește pe… cine credeți? Pe Ion Munteanu, care a ocupat funcția de vicepreședinte al raionului în anii 2011-2015.
UNGHENI
Acum patru ani, lui Iurie Toma, pe atunci lider local al PLDM, i se făcea negru în fața ochilor cînd o vedea sau măcar auzea numele Ludmilei Guzun. Vicepreședintă a raionului pe atunci, dînsa a ales să-și continue activitatea politică și după fuzionarea AMN (membră a căreia a fost) cu PLDM. A trecut, așa cum era și firesc, la PLDM.
Ajungînd, între timp, președinte al raionului, Iurie Toma s-a făcut luntre și punte să scape, din punctul lui de vedere, de un rival serios. Practic, anume el a ”împins-o” spre Partidul Democrat, pe care-l reprezintă acum. Iată că anume Ludmila Guzun, de care se temea atît de tare Iurie Toma, i-a și luat locul de președinte de raion.
CĂLĂRAȘI
Cu mai bine de doi ani în urmă, tam-nisam pentru cei neavizați, vicepreședintele raionului, Petru Cosoi, s-a pomenit fără funcția pe care o deținea. Fostul președinte al raionului de atunci, Ilie Rău, a fost rezervat în declarații, dînd de înțeles că Petru Cosoi nu ar fi cea mai bună soluție pentru funcția respectivă.
Petru Cosoi,  însă, nu s-a lăsat bătut. Și-a continuat activitatea politică, fiind ales, în anul 2013, președinte al organizației teritoriale Călărași a Partidului Liberal. Acum, după plecarea a patru deputați PL din Parlament în Guvern,  dînsul a ajuns deputat. ”Este o onoare și o mare responsabilitate față de colegi, cărora le mulțumesc, și față de cetățeni, care mi-au împuternicit să vorbesc și să acționez în numele lor. Cu siguranță, voi fi un deputat activ și util”, a declarat dînsul pentru Tribuna.md. Ilie Rău, președinte al raionului Călărași în anii 2007-2015, nu se mai regăsește în conducerea raionului.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *