Cu gînduri frumoase spre viitor

Imagine simbol: www.crungheni.md

Imagine simbol: www.crungheni.md
Imagine simbol: www.crungheni.md

În sfîrșit, căminul cultural din Mănoilești a prins viață. Imboldul a fost dat, acum cîteva luni, de Fundația Comunitară Ungheni (FCU), care a decis să finanțeze un proiect inițiat de un grup de inițiativă de la Mănoilești, ”Viitorul”.
Proiectul s-a numit ”O rază de lumină spre viitor” și prevedea schimbarea a cinci geamuri de aici, care fuseseră instalate cu mai bine de jumătate de secol în urmă, fiind deteriorate, acum, în totalitate. S-a muncit mult în aceste luni.
După ce căminul cultural a fost adus în ordine, a urmat și o adevărată sărbătoare. Locuitorii satului au venit în număr mare la căminul cultural, unde au avut parte de un concert prezentat de ansamblul ”Busuioc”. Se pare că și acesta, după ani și ani de uitare, iată că reînvie. ”Inițial, am pornit singure, fără specialiști, fără un îndrumător.
Datorită, însă, soților Diaconu, Nicoleta și Mihai, acum avem și un conducător muzical. Este vorba de profesoara de muzică Ana Maxim, care vine din Ungheni și lucrează cu noi”, a explicat una dintre membrele ansamblului, Uliana Popa, după care a adăugat: ”Sîntem opt, toate cu inițiativă, reușim și acasă, și la serviciu”.
S-au păstrat și costumele populare, astfel că ansamblul are, în prezent, toate premizele ca să-și recapete și titlul de colectiv model.  E nevoie doar de muncă și perseverență.
Primul spectacol în fața consătenilor a fost un adevărat succes. Oamenii nu se mai săturau să le asculte pe cele opt doamne talentate și ambițioase. ”Ne dorim să ajungem și pe scene mai importante și, de ce nu, la festivaluri peste hotarele țării”, a mai spus Uliana Popa.
Reamintim că FCU a acordat, pentru schimbarea geamurilor la căminul cultural din Mănoilești 8100 de lei, iar primăria locală a venit cu 5400 de lei. Ala Grosu, directoarea căminului cultural, este dispusă să mențină același ritm, astfel că vor urma și alte îmbunătățiri, mai ales că se bucură și de susținere.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *