VIDEO | Revoltă şi nemulţumire! REACȚII după pronunțarea sentinței în dosarul accidentului de la Morenii Noi

Captură: publika.md

Captură: publika.md
Captură: publika.md

Judecătoria din Ungheni a pronunţat ieri, 30iunie, sentinţa în dosarul teribilului accident produs acum trei ani în satul Morenii Noi, în care au murit 13 oameni. Mecanicul şi medicul firmei de transport care administra cursa Morenii Noi – Ungheni au fost condamnaţi la doi ani jumătate și, respectiv, doi ani de închisoare cu executare. Administratorul companiei de transport a fost achitat.
Zoia Golubcov trăiește de trei ani doar cu gândul la fiul său de 16 ani care şi-apierdut viaţa în urma acelui cumplit accident. Tot de atunci, soțul său se confruntă cu grave probleme de sănătate, iar din această cauză, familia are nevoie permanentă de bani.
După aflarea sentinţei, femeia s-a arătat revoltată că instanța de judecată nu i-a obligat pe cei trei inculpați să plătească despăgubiri: 
„Foarte greu ne-a fost și ne este foarte greu. Avem nevoie și de medicamente, dar de lucru nu prea este. Totuși ne-am gândit că o să ne dea un ajutor bănesc cumva, despăgubire. Măcar puțin să-l pot pune pe picioare.”
Nemulțumiți de sentință sunt și alți pasageri care se aflau în microbuzul morţii, dar au scăpat cu viaţă.
Cei doi condamnați pledează nevinovați și spun că singurul vinovat ar fi șoferul, care a ieșit pe cursă în afara orelor de program.
„Frâna era în regulă, tot era, în afară de frâna de mână. S-a făcut un act, despre o defecțiune tehnică neînsemnată, care nu putea să provoace accident”, a spus mecanicul companiei de transport, Vasile Enache.
Nu-s vinovat. Întrebați procurorul. Procurorul a fabricat analiza. Fiind că la 40 de zile, abia atunci, la insistența mea, analiza a fost găsită în ușă. Și nici nu știu dacă a lui este”, a declarat medicul companiei de transport, Ion Rusu.
Procurorii consideră sentinţa prea blândă şi au anunţat că o vor contesta la Curtea de Apel Bălți.

Sursa: publika.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *