Sănătate și frumusețe într-o cană cu ceai

Imagine simbol: www.csid.ro

Imagine simbol: www.csid.ro
Imagine simbol: www.csid.ro

Ceaiul din flori de tei acționează pozitv asupra sănătății și frumuseții, iar o cură de două-trei săptămîni reprezintă una dintre cele mai eficiente metode de detoxifiere a organismului. În acest scop, este necesar să consumații cîte două-trei căni de ceai de tei zilnic.
Florile de tei combat și insomniile – pentru aceasta e bine să consumați în fiecare seară, înainte de culcare, o cană de ceai de tei, eventual îndulcit cu puțină miere.
Florile de tei sînt benefice sistemului nervos, eliminînd anxietatea, depresia și contribuind la relaxarea organismului. Pentru aceasta, beți în fiecare seară, înainte de culcare, o ceașcă de ceai de tei. Durata acestui tratament este de trei săptămîni, iar eficiența este garantată.
Combate durerile de cap și migrenele, stabilind echilibrul nervos. Infuzia de flori de tei se consumă în momentul apariției durerilor.
Ceaiul de flori de tei este un aliat de nădejde pentru sănătatea pielii și părului. Infuzia respectivă dă luminozitate tenului, atenuează ridurile și pistruii, stimulează creșterea părului. Băile cu infuzie de tei au darul de a catifela pielea.
Pentru aceasta, luați 100 gr de flori de tei și lăsați-o să se infuzeze într-un litru de apă clocotită, timp de 15 minute. Turnați infuzia în cada cu apă.
Pentru față, se recomandă următoarea loțiune: 50 g flori de tei se fierb timp de 15-20 de minute într-un litru de apă. Aplicați comprese cu această licoare pe riduri, pe pete sau pe întreaga față.
Frunzele de tei sînt eficiente în cazul conjunctivitelor. Pregătiți o infuzie de frunze de tei și strecurați-o. După ce se răcește, curățați ușor ochii cu o compresă îmbibată în infuzie.
Scoarța de tei este de ajutor în cazul gutei. Persoanele afectate de această boală trebuie să urmeze o cură de două-trei săptămîni cu ceai din scoarță de tei, consumat în cîte două-trei reprize zilnic. Totuși, nu uitați de tratamentul medicamentos, căci ceaiul nu poate să-l înlocuiească, ci doar să-l suplinească.
 
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *