Salariul minim – mai mare

Salariul minim – mai mare
Imagine simbol

Inspecția Muncii atenționează agenții economici: ”Începînd cu 1 mai, salariul minim în sectorul real este de 1900 de lei față de 1650 lei, cît era pînă la acea dată”. În acest sens a fost adoptată o decizie de Guvern la 29 aprilie 2015.
”Chiar dacă au trecut două luni de cînd salariul minim în orice întreprindere trebuia modificat, unii agenți economici se eschivează, afirmînd că nu au știut de această hotărîre”, spune Oleg Maler, inspector principal de muncă în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă din Călărași. Controalele inopinate din ultimele două luni au scos la iveală două cazuri de nerespectare a deciziei respective. Potrivit inspectorului, amenda pentru nerespectarea deciziei respective este de 2000-2800 lei pentru persoanele fizice și de 7000-9000 lei pentru persoanele juridice.
Deci, pentru o oră de muncă angajatorul trebuie să achite cel puțin 11,25 lei, iar programul complet de lucru trebuie să fie de 169 de ore pe lună. Totodată, Oleg Maler a atenționat că pentru cei care muncesc în zilele de sărbătoare stabilite de Guvern, salariul trebuie să fie de 22,50 lei ora. Celor ce muncesc pe timp de noapte angajatorul trebuie să le plătească 16,87 lei ora.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *