La ”Podul de Flori” din Ungheni, prin Sadova și Călărași

pag. 1
În fotografie: Podul de Flori de la Ungheni. 9 iulie 2015 Fotografie: facebook.com

Nu i-a putut opri nimeni și nimic. Au mers pe arșiță, au mers pe ploaie, căci au vrut să spună lumii întregi că vor Unirea. Este vorba de cei aproximativ o mie de tineri care au pornit pe jos din Chișinău spre București, în Marșul lui Ștefan cel Mare.
În drumul lor, au făcut popas la Sadova, în satul de baștină al socialistului Igor Dodon, așa cum s-au exprimat ei. Au ajuns pe la orele prînzului, au interpretat cîntece patriotice. Și-au urmat calea spre Călărași, unde au fost întîmpinați de însuși președintele raionului, Sergiu Artene. Apoi au trecut prin Cornești, Pîrlița ca, în cele din urmă, să ajungă la Ungheni.
Peste tot au fost întîmpinați cu drag, inclusiv de primari. Au fost găzduiți, au fost hrăniți.
În seara zilei de 9 iulie, pe o ploaie torențială, au ajuns la Ungheni. Aici, la Prut, au reeditat celebrul ,,Pod de Flori”, care a avut loc, în același loc, pe 6 mai 1990. În ziua de sîmbătă, 11 iulie, la podul feroviar ”Eiffel”, ce leagă cele două maluri de Prut, au venit sute de români basarabeni, cărora li s-au alăturat interpreții Cătălin Josan, Cristi Aldea-Teodorovici, actorul Sergiu Voloc. A fost prezent și primarul de Ungheni, Alexandru Ambros.
”Retrăiri de la Podul de Flori. A. Ambros – un primar care demonstrează că a meritat să fie reales!”, a postat, ulterior, pe pagina sa de facebook, Vasile Iucal, directorul Muzeului de Istorie și Etnografie din Ungheni.
După ce au trecut Prutul, în Ungheniul de pe malul drept tinerii basarabeni au fost întîmpinați cu urale și flori. Acolo au încins o horă a Unirii. Drumul celor din Marșul lui Ștefan cel Mare a continuat pe jos, spre vechea capitală a Moldovei, Iași, după care – la București.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *