La ce folosește zahărul în casă și în jurul casei

Imagine simbol: incomemagazine.ro

Imagine simbol: incomemagazine.ro
Imagine simbol: incomemagazine.ro

Chiar așa, la ce folosește zahărul în casă și în jurul casei? La multe! Zahărul este un produs natural și are o serie de utilizări mai puțin știute. Iată cîteva dintre ele.
Ține florile tăiate proaspete mai mult timp. Amestecă trei linguri de zahăr și două linguri de oțet într-un vas cu apă caldă, apoi așează în această soluție florile tăiate. Zahărul hrănește tulpinile și florile, iar oțetul oprește dezvoltarea bacteriilor.
Îndepărtează petele de iarbă. Amestecați o lingură-două cu foarte puțină apă, pînă rezultă o pastă groasă. Aplicați pasta direct pe pata de iarbă. Lăsați să acționeze pentru aproximativ o oră, după care spălați haina ca de obicei.
Ți-ai fript limba? Suge un vîrf de cuțit de zahăr sau un cub de zahăr. Senzația neplăcută dispare rapid.
Curăță filtrul de cafea. Turnați 1/4 de ceașcă de zahăr și puneți apă în filtru, apoi lăsați-l să funcționeze normal.
Repetați, dacă este nevoie. Soluția curăță bine aparatul.
Ține pîinea și prăjiturile proaspete. Puneți cîteva cuburi cu zahăr în containerul pentru pîine sau în cutia cu biscuiți.
Vor rămîne proaspete pentru mai multă vreme.
Curăță murdăria și petele de lipici de pe mîini. Amestecați zahărul tos cu puțin ulei de gătit și frecați-vă bine pe mîini. Vă veți curăța simplu și rapid.
Îndepărtează furnicile și gîndacii de grădină. Amestecă părți egale de zahăr pudră cu praf de copt și pune pudră în locurile de trecere al furnicilor și gîndacilor. Combinația este devastatoare!
Scapă de dăunători din categoria nematode (specii de veirmi) din grădină. În cazul în care plantele sau rădăcinile acestora au fost atacate de nematode, presărați la rădăcina plantelor zahăr. Acest lucru stimulează dezvoltarea viermilor buni și a unor microorganisme care produc un mediu ostil pentru nematode.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *