Cepe umplute cu orez și carne în vin alb – Rețete culinare

cepe umpluteIngrediente:
80 gr orez, 1 ou, 400 gr carne tocată, 400 ml vin alb sec, 4 cepe potrivite, 2 linguri făină, 200 ml iaurt, 1-2 frunze de dafin,  piper, sare, 1 legătură de mărar.
Preparare:
Cepele curățate și spalate bine se pun într-o oală cu apă rece şi sare. Vasul îl punem la fiert  timp de aproximativ 7 minute. Separat, într-o cratiţă se toarnă vinul, se diluează cu jumătate de cană de apă şi se condimentează cu sare şi frunze de dafin. În alt vas se amestecă bine carnea tocată cu oul, orezul şi mărarul tocat mărunt. Se condimentează cu sare şi piper.
După ce au fiert, cepele se scot din apă şi se scobesc în interior. Se umplu, pe rînd, cu amestecul de carne tocată. Se pun apoi la fiert în preparatul de vin.
Cînd cepele încep să fiarbă, se toarnă deasupra un amestec din făină și smîntînă şi se lasă să fiarbă aproximativ 15-20 de minute.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *