VIDEO | Regele Arabiei Saudite va calca pe covoare moldovenesti! Un lot IMPRESIONANT de covoare produse în Ungheni a fost comandat pentru Curtea regelui saudit

Captură: protv.md
Captură: protv.md
Captură: protv.md

Regele Arabiei Saudite va calca pe covoare moldovenesti. Un lot impresionant de covoare de la Ungheni a fost comandat recent pentru a fi asternute la Curtea regelui Arabiei Saudite din orasul Jeddah.
Covoarele moldovenesti au ajuns deja in Orientul Mijlociu, iar in scurt timp ele vor fi si asternute. Cat de lung este drumul de la Ungheni pana in Arabia Saudita si cum s-a facut legatura intre o casa regala si o fabrica de covoare moldovenesti, vedeti in reportaj.
S-ar fi gandit Aladin vreodata ca in locul covoarelor orientale pe taramul sau vor aparea cele moldovenesti? Ce-i drept, ale noastre nu sunt zburatoare, dar iata ca au zburat de la Ungheni pana in orasul Jeddah. Acesta este palatul regal al regelui Arabiei Saudite in care deja au ajuns covoarele moldovenesti cu o suprafata de 22 mii de metri patrati, adica aproximativ cat 3 terenuri de fotbal sau cat un sat de marime medie din Moldova.
Nicolas NICULA, PATRON FABRICA DE COVOARE: „A comandat o companie de Spania, furnizor principal de marmura pentru palatul acesta.De multe ori nici nu stim destinatarul comenzilor noastre, in acest caz sigur la o comanda de un milion de dolari, clar ca cunosteam unde se vor duce.”
Compania moldoveneasca a fost aleasa pentru ca s-a angajat sa livreze covoarele intr-un timp extrem de scurt.
Nicolas NICULA, PATRON FABRICA DE COVOARE: „21 de zile in care sa producem 22 mii de mp si sa o livram. Sunt o mie de producatori de covoare, dar era foarte clar ca nimeni nu a putut in termenul acesta sa produca.”
La fabrica din Ungheni s-a muncit in regim alert in cele 21 de zile pentru ca sa se reuseasca, insa efortul suplimentar le-a priit, afirma patronul.
Nicolae NICULA, PATRON FABRICA DE COVOARE: „Dar a fost benefic pentru ca noi astazi suntem intr-o situatie, intr-un sezon in care nu prea vin comenzi, plus situatia din Rusia, Ucraina a afectat vanzarile destul de mult.”
Se pare ca arabii, experti in ale covoarelor, nu au cerut ceva foarte sofisticat.
Nicolas NICULA, PATRON FABRICA DE COVOARE: „Era, in primul rand, o caracteristica tehnica speciala, densitatea,inaltimea si greutatea, si practic nimic deosebit. Am facut dupa specificatia lor, am trimis monstra,eu au aprobat-o si atat.”
Acum, patronul fabricii este decis sa mearga sa vada cu ochii lui cum s-au asternut covoarele la curtea regala.
Nicolas NICULA, PATRON FABRICA DE COVOARE: „Pe mine ma intereseaza calitatea finala plus ca este o poarta pe care am deschis-o, totusi o comanda atat de mare executata este un plus la numele nostru.”


Sursa: protv.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *