FOTO | La Ungheni a fost inaugurată prima mega-tablă de şah

2015-05-31 17-20-19La 31 mai curent, în centrul oraşului Ungheni a fost inaugurată prima tablă de şah de dimensiuni mari. Idea aparţine antreprenorului Dragoş Musteaţă, care a iniţiat proiectul „Megatable de şah” la nivel naţional. După Chişinău, oraşul Ungheni este primul care a acceptat această provocare de a avea o tablă de şah în aer liber cu scopul de a populariza jocul de şah şi a promova un mod sănătos de viață prin organizarea unor activități în spații publice deschise. Toate costurile privind achiziţionarea şi instalarea tablei au fost acoperite de Primăria oraşului Ungheni.
Tabla are o suprafaţă de 16 m2, piesele sunt confecţionate manual din lemn de pin pentru a fi mai uşoare. Pentru a fi protejată de hoţi, tabla va fi monitorizată în permanenţă de camerele web instalate în preajmă.
Primii care au încercat noua tablă au fost copiii. Deşi unele piese erau de acceaişi statură cu ei, acest lucru nu i-a împedicat pe copii să-şi încerece puterile, atît intelectuale, cât şi fizice. Cu ocazia inaugurării tablei de şah, au fost organizate partide de şah între amatorii acestui joc al minţii. Cîştigătorii au primit diplome şi premii.
La eveniment au participat amatorii jocului de şah, discipolii Secţiei de şah de la Şcoala de Sport din Ungheni şi mai mulţi oficiali din oraşul Ungheni.[wzslider]
Sursa: ungheni.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *