Noi victime ale focului

Imagine simbol: www.dse.md

Imagine simbol: www.dse.md
Imagine simbol: www.dse.md

Încă un deces din cauza focului la Nisporeni. S-a întîmplat pe 14 iunie. Din cauza unui scurt-circuit la frigiderul din casă, s-a produs un incendiu de proporții care a luat viața unei bătrîne de 93 de ani. A ars și o parte din cele agonisite de femeie, iar pompierii au estimat prejudiciile materiale la suma de 23950 lei.
”Astfel de incendii, soldate cu pagube materiale însemnate, s-au produs şi în anii precedenţi, iar printre cauzele care determină producerea acestora sînt defecţiunile ce pot apărea în timp la aparatajul electric de uz casnic, precum şi deviaţiile bruşte de tensiune în reţelele electrice administrate de Union Fenosa”, afirmă Grigore Rîlea, șeful Serviciului Apărare Împotriva Incendiilor al Secţiei Situații Excepționale Nisporeni.
O altă cauză, potrivit pompierilor, o reprezintă starea proastă şi învechită a reţelelor electrice din interiorul majorităţii caselor de locuit, ceea ce duce, adesea, la apariția unor scurt-circuite.
”Este mai puţin periculos şi mai puţin costisitor să schimbi reţeaua electrică a casei de locuit,  să înlocuiești aparatajul electric învechit cu unul mai noi şi mai sigur. E mai simplu să previi un incendiu decît să te confrunți, ulterior, cu consecințele tragice ale acestuia, cum s-a întîmplat pe 14 iunie la Nisporeni”, a mai spus Grigore Rîlea.
Este îngrijorător faptul că în multe case de locuit oamenii utilizează lambriurile (vagonka) din  plastic la tavane sau brîie. Pompierii avertizează: în cazul producerii unui incendiu într-o încăpere cu asemenea materiale de construcţie, şansa de a supravieţui în urma inhalării substanţelor toxice emanate de lambriul din plastic este relativ minimă, iar extinderea incendiului şi producerea unor pagube materiale însemnate este foarte mare.
Tragedie și într-o familie din Şişcani. Pe 13 iunie, dis-de-dimineață, s-a produs un incendiu devastator. Motivul – scurgerea gazului lichefiat din cauza aragazului defect. Cei doi soți au fost internați în spital, într-o stare gravă.
În legătură cu desfăşurarea alegerilor locale din 28 iunie curent, pompierii solicită să fie respectate și de cetăţeni, şi de preşedinţii şi membrii secţiilor de votare, regulile elementare de apărare împotriva incendiilor.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *