FOTO | Ungheniul are cel mai modern autoturn din ţară

IMG_2175Săptămîna trecută, Primăria oraşului Ungheni a obţinutunautoturn modern şi performant. Pe lîngă faptul că este foarte dotată, maşina a fost executată la comandă, fiind adaptată la cerinţeleşinecesităţileoraşului Ungheni. Este unica autospecială de acest gen din Republica Moldova. Ea va fi transmisă spre utilizare întreprinderii municipale „Servicii comunale Ungheni”.
Potrivit Primăriei oraşului Ungheni, era foarte necesar şi important de obţinut un astfel de autoturn pentru a înlesni efectuarea lucrărilor la înălţimeşi implementarea unor proiecte. Unul din proiecte, dar şi cel mai important, vizează iluminatul public. În următorii doi ani, primăria intenţionează să modernizeze absolut totsistemul de iluminare dinoraş. În acest scop, va fi construit un parc fotovoltaic care va folosi energia solară. Energie electrică generată va fi vîndută în reţeaua RED-Nord, iar acest lucruva reduce considerabil din cheltuielile pentru iluminatul stradal. De asemenea, vor fi instalate peste 3000 de corpuri de iluminat pe bază de LED, foarte econome. Sunt modificări absolut necesare, deoarece Primăria Ungheni a decis să nu mai decupleze lumina stradală pe timp de noapte, nici chiar în perioada rece a anului, cînd noaptea este mult mai lungă.
Un alt proiect în cadrul căruia va fi utilizat autoturnul este mentenanţasemafoarelor LEDşia camerelor de supraveghere, instalate recent în oraş. Verificările regulate ale celor 203 semafoare noi şi 21 de camere de supravegheat vor permite evitarea oricăror dereglări de funcţionare.
Autoturnul va executa şi lucrări de amenajare a spaţiilor verzi. Potrivit şefului ÎM „Servicii comunale Ungheni”, Ghenadie Ciobanu, lucrările de curățare a copacilor, planificate pentru luna octombrie,ar putea începe în preajma blocurilor de locuit de pe străzile Bernardazzi 9, 11, 13, şiBoico 11. În aceste regiuni, copacii, şi în special plopii foarte înalţi, creează probleme locatarilor, crengile ramificate ajungîndpînă la balcoane. Pînă la moment, lucrări de curăţare nu puteau fi întreprinse deoarece autospecialele existente nu dispuneau de capacitatea de a se ridica la înălţimi mari. Autoturnul nou se va ridica pînă la 20 metri şi va soluţiona cu uşurinţă problemele create de copacii prea mari în toate zonele oraşului.
„Acest autoturn este perfect pentru lucrările la înălţime deoarece este uşor de manevrat şi destul de flexibil. Iar acest lucru se datorează faptului că a fost proiectat după cerinţele noastre, ale oraşului Ungheni, şia fost dotat cu toate componenteleşifuncţiile de care am avea nevoie pentru a ne efectua munca eficient, rapid şi cu mai puţine cheltuieli” a declarat Ghenadie Ciobanu, şeful ÎM „Servicii comunale Ungheni”.
Primele lucrări la care va fi supus autoturnul, începînd chiar din această săptămînă, va fi schimbarea corpurilor de iluminat ce nu mai funcționează de pe toate străzile orașului.
Autoturnul unicalşi util a fost obţinutcu suportul poporului american prin intermediul Proiectului de Susţinere a Autorităţilor Locale din Moldova (LGSP) al Agenţiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), după cePrimăria oraşului Unghenia cîştigat un nou proiect deîmbunătăţirea calităţii serviciilor publice.[wzslider]
Sursa: ungheni.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *