Agenții economici în vizorul Inspectoratului Fiscal

Imagine simbol: fisc.md

Imagine simbol: fisc.md
Imagine simbol: fisc.md

Peste 25 de agenți economici din raionul Călărași au participat, la început de iunie, la cîteva ședințe de lucru, utile atît pentru ei, cît și pentru inspectorii fiscali.
Potrivit Maiei Tverdohleb, șefa Inspectoratului Fiscal Călărași, în cadrul acestor şedinţe contribuabilii au fost chemați să se conformeze voluntar la declararea și achitarea obligațiilor fiscale. ”Fiecărui agent economc cu probleme i s-a stabilit un termen-limită de redresare a situației privind indicatorii fiscali, fiind propusă revizuirea obligațiilor fiscale, angajarea oficială la serviciu a tuturor lucrătorilor, declararea salariilor reale ale angajaților și renunțarea la achitarea salariului “în plic”, a explicat dînsa.
Tot la început de iunie, au fost aplicate măsuri de executare silită a restanțelor față de 39 de agenţi economici din teritoriu, pentru a asigura încasarea restanțelor de plăți la bugetul public național.
În aceeași perioadă, inspectorii Direcţiei Control Fiscal au efectuat controale operative la piața din orașul Călărași, fiind depistate două persoane fizice ce practicau activități ilicite în domeniul comerţului. Drept urmare, au fost întocmite procese-verbale contravenționale și aplicate sancţiuni în mărime de 2000 de lei.
În plus, au fost efectuate controale operative și în satele Pituşca, Vărzăreştii Noi, Pîrjolteni. Și aici au fost constatate anumite încălcări. Astfel, a fost depistat un caz de activitate ilicită în domeniul comercializării păsărilor, iar făptașul a fost amendat cu 1000 de lei. Au fost depistate  patru cazuri de comercializare a mărfurilor fără documente de proveniență, celor vinovați fiindu-le aplicate sancţiuni în mărime totală de 20000 de lei. Amenzi similare au primit și patru agenți economici care comercializau mărfuri fără utilizarea aparatelor de casă.
Legea-i dură, dar e lege și toți trebuie s-o respecte, acesta este mesajul inspectorilor fiscali. Iar obligațiunile fiscale trebuie să devină pentru orice cetățean din Republica Moldova o legitate sfîntă.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *