Pentru viitorii campioni la judo și lupte

Imagine simbol: www.sonerg.ro

Imagine simbol: www.sonerg.ro
Imagine simbol: www.sonerg.ro

În toamnă, satul Milești ar putea să se aleagă cu o sală adevărată pentru judo și lupte de tot felul. Declarația îi aparține primarului Petru Leucă. ”Am avut o discuție cu directorul Liceului Internat Republican cu Profil Sportiv din Chișinău, Ion Robu, și am convenit să amenajăm la Milești o sală de sport. Ei ne vor ajuta cu echipamentul sportiv necesar, care ne va fi oferit contra unei sume simbolice”, a explicat edilul.
De notat că Ion Robu este originar din Nisporeni. În plus, la Liceul sportiv din Chișinău studiază, în prezent, patru mileșteni foarte talentați: Cristina Budescu, deținătoarea Cupei Europene la judo, juniori; Ana Budescu, care a reușit să se claseze pe locul cinci la Campionatul European de judo juniori; Valentin Petic, medaliat cu bronz la Campionatul European la lupte greco-romane, și Mihai Petic, deținătorul locului cinci la Campionatul Mondial la lupte greco-romane cadeţi. Anume din acest motiv, susține primarul, s-a decis ca echipamentul respectiv să fie transmis la Milești.
Locația a fost deja găsită: în sediul grădiniței din sat. ”Am reconstruit sistemul de încălzire. Rămîne să facem o reparație cosmetică a sălii, să construim blocul sanitar și atunci vom putea deja amenaja și sala respectivă”, a spus dînsul. Fiind întrebat cine va antrena copiii, primarul a răspuns fără pic de ezitare că antrenori sînt. ”Avem un candidat în maeștri – Ion Angheluță, care s-a ocupat cu acest sport în perioada studiilor la Universitatea de medicină. Mai avem în vizor cîteva persoane care au experiență. Am discutat cu Vasile și Gheorghe Ciorici din  Nisporeni, campioni la judo, care ar putea și ei să vină de 1-2 ori pe săptămînă la Milești pentru a-i antrena pe copii”, a specificat dînsul.
Se planifică inaugurarea oficială a sălii respective pe 1 septembrie. Echipamentul va costa primăria circa 10 mii de lei. Totodată, au fost alocate 15 mii de lei din bugetul local pentru blocul sanitar și reparația cosmetică.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *