FOTO | Șeful de la Dorohoi a luat "lecții" de la Big Brother de peste Prut – "Sunt lucruri care m-au impresionat"

Imagine: http://www.voceadorohoiului.ro

Imagine: http://www.voceadorohoiului.ro
Imagine: http://www.voceadorohoiului.ro

O delegație condusă de primarul municipiului Dorohoi a efectuat o vizită de lucru, acum câteva zile, în orașul Ungheni, din Republica Moldova, la invitația primarului Alexandru Ambros.
Comunitatea de peste Prut s-a înfrățit cu Dorohoiul anul acesta, cele două orașe având dorința de dezvoltare a unor proiecte comune pe diferite domenii.
Delegația dorohoiană a avut cinci membri: primarul Dorin Alexandrescu, Cristian Dogaru, manager de proiect, Nataliya Maslyennikova, Răzvan Tudoruță și Florin Știrbu.
„Avem de învățat și de la cei din partea dreaptă a Prutului, nu numai de la cei din Vest. Sunt lucruri care m-au impresionat. Există o zonă liberă unde lucrează mai multe firme, iar una dintre firme este o fabrică de covoare care este cea mai renumită din Europa și am avut un sentiment aproape de regret că așa ceva nu există în zona noastră. Dar având în vedere că acolo există anumite facilități acea fabrică putea să fie și în zona românească”, a declarat Dorin Alexandrescu, primarul Dorohoiului.
În prima parte a vizitei, primarul Dorin Alexandrescu a văzut modul de desfășurare a proiectului „Safety information systems in road traffic”. La Dorohoi, proiectul cu camere video nu a fost deocamdată atribuit unei firme.
„Ungheni este prin așezare mai aproape de Iași și are o anumită deschidere va fi, cred eu, un oraș cu un potențial de dezvoltare de viitor. Am fost la o ședință de proiect pentru proiectul cu camere video de supravegherea traficului și am văzut ceea ce au implementat ei. Noi suntem în procedura de achiziție și sperăm ca în termenul cel mai scurt să facem acest pas. 
S-a discutat pentru că și ei au un plan de dezvoltare în care pot face contracte transfrontaliere bilaterale. Dacă până acum au fost trilaterale, acum putem face proiecte cu parteneri individuali din Ucraina, avem deja fixați unul Cernăuți și cred că va fi Noua Suliță, va veni cineva pentru o posibilă colaborare, iar în zona Moldovei avem contacte stabilite cu Edineț, Ungheni Drochia și alte localități care pot fi transformate în proiecte practice de viitor”, a mai adăugat edilul Dorohoiului.
În etapa doua a vizitei maraton au fost trecute obiective care au inspirat delegația din România pentru viitoare parteneriate.
„Am vizitat grădinițe și mi-aș dori să fac schimburi de experiențe sau pe modelul înfrățirii noastre să întâlnesc două școli sau grădinițe astfel încât copii din Ungheni să vină în România și invers. Am văzut la o grădiniță Steluța, fiecare loc din zona grădiniței era aranjat pe activități, dar nu cu lucruri importante, simple dar extraordinare pe anumite proiecte. Sunt ONG-uri și cadre didactice care s-au implicat și cu bani puțini au realizat lucruri importante”, a afirmat Dorin Alexandrescu.[wzslider]
Sursa: voceadorohoiului.ro


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *