FOTO | Scenariu de film la frontiera Sculeni. Un bărbat a încercat să scape de controlul vamal

contrabanda tigariUn cetățean moldovean se va alege cu o amendă și o cauză penală pentru că a încercat să scape de controlul de frontieră, ieșind forțat din punctul de trecere, pentru că avea ţigări de contrabandă în maşină.
Incidentul a avut loc azi, aproximativ la ora 11.00, în punctul de trecere Sculeni. Bărbatul de 31 de ani din satul Călugăr, raionul Fălești, s-a prezentat la controlul de frontieră, la volanul unui microbuz Wolksvagen T 4, informează UNIMEDIA.
Din motiv că persoana aflată în punctul de trecere avea un comportament agitat, polițiștii au hotărât să verifice mașina cu ajutorul razelor X. În timpul escortării spre aparat, în microbuz se aflau 2 reprezentanți ai autorităților de frontieră, iar în momentul când polițistul de frontieră a coborât pentru a ridica bariera, șoferul a accelerat și, cu un vameș, care se afla pe bancheta din față, a evadat din punctul de trecere.
Asfel, vameșul a acționat frâna de mână, iar polițistul de frontieră a alertat Grupa de intervenție a Sectorului Poliției de Frontieră Sculeni, ca rezultat s-a reușit reținerea microbuzului, la câteva sute de metri de punctul de trecere.
La controlul mașinii, în pereții laterali au fost depistate 719 pachete de țigări de diferite mărci comerciale. În aceste condiţii, pentru tentativa de transportare ilicită a ţigaretelor, organul vamal a întocmit un process- verbal, care prevede o amendă de 3000 lei şi confiscarea ţigărilor.
Mai mult, pentru ignorarea cerinţelor legale şi violenţa săvârşită asupra unor persoane cu funcţie de răspundere Poliţia de Frontieră şi Serviciul Vamal vor sesiza organele procuraturii, în vederea iniţierii unei cauze penale conform Codului Penal.[wzslider]


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *