Examenele de bacalaureat se apropie cu pași rapizi

Imagine simbol: stirilocale.md

Imagine simbol: stirilocale.md
Imagine simbol: stirilocale.md

Pregătirile sînt pe ultima sută de metri. Au fost deja definitivate listele celor care doresc și trebuie să susțină examenele, au fost stabilite centele de bacalaureat.
Sesiunea de bacalaureat 2015 va începe la 2 iunie și se va finaliza pe 19 iunie. Per total, în acest an s-au înscris 1508 de candidaţi, inclusiv restanțieri, din raioanele Ungheni, Nisporeni, Călărași.
UNGHENI
Potrivit Galinei Gheorghiță, șefă adjunct al Direcției Învățămînt, Tineret și Sport, și în acest vor fi deschise două centre de bacalaureat: la liceele ”Gheorghe Asachi” și, respectiv,”Alexandr Pușkin” din orașul Ungheni. S-au înscris la examenele de bacalaureat 871 de candidați, cu 15 mai puțini decît anul trecut. ”Nu se prevăd schimbări majore comparativ cu metodologiile care au fost aplicate în sesiunile precedente de examene”, a accentua Galina Gheorghiță, menționînd, totodată, că aceste metodologii deja au fost aduse la cunoștința absolvenților și părinților.
Dînsa susține că se observă o mai bună pregătire a elevilor la disciplinele de bacalaureat. ”Dacă ei se vor pregăti, atunci la sigur vor susține examenele”, a mai spus ea, după care a subliniat: ”Acolo unde se muncește calitativ și din timp, și notele sunt bune la examene”. Galina Gheorghiță a accentuat că centrele de bac sînt deja pregătite. Începînd cu 1 mai vor fi puse în funcțiune și camerele video, pentru a preveni disfuncționalitatea lor.
NISPORENI
Și la Nisporeni vor fi deschise două centre de bacalaureat: la liceele ”Boris Cazacu” și ”Mircea Eliade”. Potrivit Ninei Sterpu, șefa Direcției Învățămînt, aici vor susține examenele de bacalaureat 257 de absolvenți, cu 61 mai puțini decît în anul precedent. Referindu-se la pretestările care au fost susținute de către potențialii candidații, dînsa a accentuat că acestea au fost elaborate de către Ministerul Educației. Fiind întrebată dacă au fost compliate, Nina Sterpu a răspuns: ”Eu, dacă merg la examen fără să mă pregătesc, voi supune că testul a fost complicat, iar dacă mă voi pregăti – voi spune că nu a fost dificil”. Dînsa a menționat că actualii candidați la bacalaureat sunt mai responsabili, se observă o dorință mai mare de a avea note bune, fără ca acestea să fie fraudate. ”Consider că, dincolo de pregătirea pentru examen, este foarte important echilibrul emoțional. Dacă știi cum să-ți stabilizezi acea ”furtună” din interior, reușești să te încadrezi în timp și să răspunzi corect la întrebări”, a făcut Nina Sterpu o remarcă la final.
CĂLĂRAȘI
În acest an, ca și în cel precedent, la Călărași va fi doar un singur centru de bacalaureat, la Școala Profesională. Potrivit Elenei Gonța, șefa Direcției Învățămînt, s-au înscris la examenele de bacalaureat 380 de candidați, cu 40 mai puțini decît anul trecut. ”Văd că, în acest an, elevii noștri  sînt cu mult mai pregătiți, dovadă fiind și rezultatele la pretestări”, a menționat dînsa.
Șefa Direcției Învățămînt Călărași a mia spus că deja au fost organizate ședințe atît cu părinții, cît și cu elevii, pentru a le aduce la cunoștință metodologia desfășurării examenelor. În fiecare liceu  este instalat cîte un panou care conține informații utile pentru absolvenți referitor la pregătirea pentru examene. Ei sînt informați și despre drepturile și obligațiile lor în timpul examenelor de bacalaureat. ”Le doresc absolvenților noștri să depună mult efort și să mizeze doar pe cunoștințele și forțele proprii”, a conchis Elena Gonța.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *