Culori potrivite pentru bucătărie – Casa ta

Imagine simbol: www.designinterior.md

Imagine simbol: www.designinterior.md
Imagine simbol: www.designinterior.md

Bucătăria a fost și va rămîne inima casei, unde toată lumea se adună. Culorile acestei încăperi trebuie să fie calde și primitoare. Iată cele mai potrivite combinații de culori.
– Pereți gri, accesorii verde-galben. Pentru a crea un fundal liniștitor, puteți colora pereții cu o nuanță de gri, care se va potrivi de minune cu accesoriile colorate (verde deschis, galben aprins sau portocaliu).
– Alb-albastru. Dulapuri albastru temperat din sticlă, cu blaturi de cuarț și aparatură modernă, o astfel de bucătărie e visul oricărei gospodine. Pereții trebuie să fie alb-crem pentru a crea mai mult spațiu.
– Portocaliu aprins. E o culoare ce stimulează starea de optimism. Se potrivește cu dulapuri maro închis și blaturi crem. Pentru a scoate și mai mult în evidență dulapurile portocalii (să fie dulapurile de sus), gresia din bucătărie ar trebui să fie tot maro închis. Iar blaturile crem se pot continua cu faianță crem.
– Alb, luminos și untos. Pentru o bucătărie prietenoasă, nimic nu merge mai bine decît albul, accesoriile argintii în combinație cu mobila de culoarea untului. Dacă alegeți combinația aceasta, accesoriile de luminat și frigiderul pot fi argintii, dulapurile de sus albe și restul de culoarea untului. Dacă vreți să adaugați pete de culoare, e perfect galbenul-maro.
– Ciocolățiu, galben și verde peste tot. Dulapuri ciocolății cu geamuri de sticlă mată, blat ciocolățiu lucios și masă galbenă pot face din bucătărie un spațiu din care să nu mai vrei să pleci. Înfrumusețați cu pete de verde natural, cu plante și flori galbene. La o astfel de bucătărie se potrivește parchetul maro închis și faianța în culori de ciocolățiu cu galben.
– Rafinament fumuriu. Dacă sînteți adepta bucătăriilor de modă veche cu felinar în loc de lustră, cu dulapuri de culoare neutră, cu suporturi de lumînare mari, o bucătărie gri-fumuriu cu accesorii albe este tot ce aveți nevoi.
– Verde pal și maro deschis. Nimic nu e mai potrivit cu verdele pal deschis decît dulapurile de lemn maro deschis.
Puteți adăuga culori de argintiu închis pentru cuptor și hotă. Dacă vreți un pic de culoare e bun roșul aprins la micile accesorii.
– Roșu și gri deschis. O bucătărie veselă trebuie să aibă roșu aprins. Puteți colora doi pereți cu roșu sau chiar să puneți faianță roșie pe peretele cu aragazul și chiuveta, iar restul un gri deschis, pentru a scoate în evidență roșul. Accesoriile argintii și dulapurile gri mat merg perfect.
– Gri și galben pal. Accesorii argintii și oțel inoxidabil, dulapuri galben pal, faianță gri și pereți alb-crem fac o bucătărie plină de pozitivism și culoare.
– Portocaliu deschis și maro închis. Dacă vreți culori în contrast puternic, dulapuri maro închis și unul sau doi pereți portocaliu deschis este tot ce vă trebuie.
Uitați de culorile clasice și încearcați cu încredere nuanțe mai îndrăznețe.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *