FOTO | De ziua Unirii au chemat la unire

004Sute de agricultori din raioanele Ungheni, Călărași, Nisporeni au protestat, pe 27 martie, de rînd cu agricultorii din întreaga  republică. Au venit cu tractoare, cu utilaje agricole, cu mașini și chiar biciclete. Au avut cerințe concrete, expuse clar pe hîrtie. La proteste, însă, toți au cerut un singur lucru: UNIRE.
”Problema problemelor, la ziua de azi, este faptul că noi, agricultorii, nu sîntem uniți. Nu ne unim, nu demonstrăm că sîntem o forță, că sîntem cei care activăm în domeniul de bază al Republicii Moldova și cu noi ar trebui să se ”socoată” guvernanții”, a subliniat Nicanor Buzovoi, președintele Asociației producătorilor de cereale din Republica Moldova, directorul unei întreprinderi agricole din raionul Ungheni.
”Să ne unim și să cerem ceea ce ni se cuvine. Noi vrem doar ceea ce e al nostru”, a făcut apel către cei prezenți la protestele din Ungheni și un alt producător agricol, Petru Babenco.
”Trebuie să fim uniți, organizați și să ne cerem drepturile”, a accentuat și Iurie Vrabie, președintele Asociației producătorilor agricoli din regiunea Ungheni-Călărași-Nisporeni ”Uncalnis”.
Agricultorii s-au declarat nemulțumiți că prețurile la combustibil, semințe, chimicale se majorează în permanență, că băncile nu oferă credite cu dobîndă rezonabilă, că nu există o strategie de dezvoltare a agriculturii, că regulile jocului se schimbă de cîteva ori pe an, că există monopol la importul motorinei și exportul produselor agricole, că subvențiile în agricultură sînt prea mici și tot așa mai departe. ”În ultimii ani, politica statului față de agricultori este distructivă”, a subliniat Iurie Vrabie. ”Ceea ce se întîmplă azi în Republica Moldova e o tragedie, mai ales pentru agricultori”, a adăugat și Nicanor Buzovoi.
”Oamenii au venit să se revolte, au venit cu cerințe concrete, iar sindicatul din agricultură, Agroindsind, susține aceste revendicări”, a spus Rodica Lupu, președinta sindicatului din agricultură din Ungheni.
Dacă revendicările agricultorilor nu vor fi auzite, următorul pas va fi blocarea drumurilor și proteste în  Piața Marii Adunări Naționale, au declarat organizatorii.
Vedeți o galerie foto de la protestele agricultorilor din Ungheni[wzslider]


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *