Cu toții vor merge la o grădiniță nouă

Imagine simbol: www.noi.md

Imagine simbol: www.noi.md
Imagine simbol: www.noi.md

După 28 de ani de așteptare, se pare că Sipoteniul, cel mai mare sat din regiune și unul dintre cele mai mari din R. Moldova, va avea o grădiniță spațioasă. Și asta, datorită fondurilor europene.
Grație ajutorului acordat de Guvernul României, în valoare de trei milioane de lei, la începutul lunii martie a fost dat startul lucrărilor de reconstrucție a grădiniței. La prima etapă, va fi reparat acoperișului, costul acestor lucrări fiind estimat la 680 mii de lei. ”Vor urma, bineînțeles, și celelalte etape: schimbarea geamurilor și ușilor, izolarea pereților, instalarea rețelelor de termoficare, apeduct, canalizație”, dă asigurări primarul de Sipoteni, Vasile Rață.
Dînsul, însă, susține că cele trei milioane de lei oferite de Guvernul României sînt insuficiente pentru a duce la bun sfîrșit toate lucrările. Mai e nevoie, potrivit edilului, de alte 15 milioane. Primarul speră că le va obține de la finanțatori europeni. A aplicat într-un proiect al Guvernului Poloniei. Va ști exact dacă cererea sa a fost acceptată sau ba la finele lunii martie.
Vasile Rață speră că în toamnă lucrările de reparație vor fi încheiate, iar copiii vor păși pragul grădiniței renovate.
Vor activa, potrivit primarului, șase grupe. ”Am pășit cu dreptul și cred că toate planurile să fie realizate, astfel ca, împreună cu locuitorii satului, să ne bucurăm și să participăm la deschiderea acestui local, care este așteptat de multe mămici și copii”, a accentuat dînsul, după care a adăugat: ”Totul depinde de finanțele pe care vom reuși să o atragem”.
Grădinița respectivă, cu o capacitate de 320 de locuri, a început să fie construită în anul 1987, dar nici pînă acum nu a fost finalizată. Clădirea a fost conservată pentru mulți ani. În toată această perioadă, la Sipoteni a activat o singură grădiniță, de 120 de locuri. La ora actuală, în lista de așteptare sînt circa 300 de copii. ”Odată cu deschiderea noii grădinițe, sper că va mai fi rezolvată o problemă a satului”, a spus, la final, Vasile Rață.
Satul Sipoteni are o populație de 7500 locuitori.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *