Campioană națională la dame

joc de dame
Imagine simbol

Gabriela Tihon din Călărași, vicecampioană mondială la joc de dame – 64 în 2014, și-a demonstrat încă o dată măiestria și talentul. Chiar recent, ea a obținut și titlul de campioană națională. Tînăra călărășeancă, în vîrstă de doar opt ani, a reușit să obțină, la Campionatul Republicii Moldova la dame – 64,  care a avut loc în perioada 20-28 februarie, trei medalii de aur la categoria sa de de vîrstă (pînă la 10 ani). A învins și la clasic, și la rapid, și la blitz.
”Nu este o diferență între un campionat mondial sau unul național, doar că aici eu sînt acasă și mă simt mai bine”, a declarat campioana pentru presă.
Campionatul Național a întrunit peste 70 de jucători la patru categorii de vîrstă. Tinerii amatori ai jocului de dame de la Școala sportivă ”Mihai Viteazul” din Călărași, discipoli ai antrenorului Petru Botea, au făcut furori la acest campionat. Per total, au revenit acasă cu 12 medalii, dintre care: 7 de aur, 3 de argint și 2 de bronz.
Și-au adus contribuția, pe lîngă Gabriela Tihon, și alți patru sportivi. Simona Moraru a cucerit medalia de aur la categoria clasic și medalia de bronz la blitz. Ionuț Lungu s-a clasat pe locul I la toate trei categorii, adjudecîndu-și astfel trei medali de aur. Cătălin Malai a obținut două medalii de argint și una de bronz, iar Elsaid Negru – o medalie de argint.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *