Una caldă, alta rece pentru Centrul Sănătate Publică din Călărași

Imagine simbol: www.olttv.ro

Imagine simbol: www.olttv.ro
Imagine simbol: www.olttv.ro

Situația epidemiologică în raionul Călărași s-a caracterizat printr-o scădere a numărului de cazuri de maladii infecțioase în 2014, acesta micșorîndu-se, în comparație cu anul 2013, cu 572.
Totuși, situația nu pare roz.
”După o perioadă îndelungată, în anul 2014 s-a înregistrat un nivel înalt al morbidității prin hepatita virală A”, ne-a spus Grigore Ciurcă, medic-șef la Centrul Sănătate Publică din Călărași. Potrivit datelor oficiale, hepatita virală A se plasează pe locul doi după tuberculoză, fiind înregistrate 64 de cazuri de îmbolnăvire și chiar o erupție. În anul precedent, 2013, nu a fost înregistrat nici un caz de hepatită virală A.
S-a majorat și numărul cazurilor de infecții enterovirale, de la 14 – în 2013, la 58 – în 2014, dar și  cazurile de pediculoză – de la 52 la 129.
În schimb, numărul cazurilor de tuberculoză a scăzut, de la 102 – în 2013, la 67 – în 2014. Au fost în scădere și cazurile de diaree acută – de la 20 la 12. Dacă, în anul 2013, fuseseră înregistrate 18 cazuri de rujeolă, în următorul an, 2014, n-a fost nici unul.
”În scopul ameliorării și fortificării sănătății populației raionului, atingerii nivelului indicatorilor stabiliți în planul de activitate, ne-am propus, pentru anul 2015, mai multe activități”, a menționat, în mod oficial, Grigore Ciurcă.
Printre acestea: elaborarea profilului de sănătate a populației raionului, monitorizarea continuă a stării de sănătate, continuarea monitorizării programelor raionale de fortificare a sănătății, dezvoltarea parteneriatului cu serviciile din raion, cu societatea civilă în scopul diminuării influenței factorilor de risc și ameliorarea sănătății populației, efectuarea campaniilor de educație pentru sănătate, perfecționarea în continuare a calității serviciilor medicale prestate populației.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *