Licitaţii pentru reabilitarea traseului Sculeni-Făleşti-Bălţi

Captură: trm.md

Captură: trm.md
Captură: trm.md

Bucurie pentru locuitorii raionului Ungheni. Reabilitarea traseului Sculeni-Făleşti-Bălţi va începe în primăvară acestui an. În prezent, Ministerul Transporturilor desfăşoară licitaţii pentru selectarea companiilor care vor efectua lucrările de reparaţie.
Locuitorii din raionul Ungheni spun că pe drum se circulă cu dificultate, deoarece gropile tot mai adânci. Şi denivelările dau mari bătăi de cap şoferilor, care s-au săturat să-şi ducă maşinile la reparaţie. „Se circulă foarte greu. Avem şi noi automobil şi suntem nevoiţi foarte des să mergem să reparăm maşina din cauza drumurilor. Se achită toate taxele, foarte scumpe, însă drumurile lasă de dorit”, afirmă Elena Doroşenco-Casian.
Localnicii sunt afectaţi şi de traficul intens de pe traseu. Ei speră că, odată cu restabilirea drumului, situaţia se va ameliora.
În prezent, Ministerul Transporturilor desfăşoară licitaţii pentru selectarea companiilor care vor efectua lucrările de reparaţie a traseului. „Traseul Bălţi-Făleşti-Sculeni este inclus în programul de reabilitare a drumurilor pentru anul 2015. La moment se desfăşoară licitaţia pentru companiile care vor desfăşura lucrările. Vor fi reabilitate 55 km din acest drum”, spune Irina Gâscă, ofiţer de presă la Ministerul Transporturilor.
După reabilitare, drumul va avea patru benzi de circulaţie. De asemenea, vor fi instalate parapete, dar şi canale de scurgere a apei.
În total, în acest an, aproximativ 600 de kilometri de drum naţional se vor afla în reparaţie.
Sursa: trm.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *