În Germania, cu treabă și folos

În fotografie: Nicolae Melnic calarasi-primaria.md

În fotografie: Nicolae Melnic calarasi-primaria.md
În fotografie: Nicolae Melnic
calarasi-primaria.md

Chiar dacă, exact cu 25 de ani în urmă, a fost semnat un acord de colaborare între primăria Călărași din Republica Moldova și cea din orașul Buhl, Germania, abia acum primarul Nicolae Melnic, el și semnatarul acelui acord  de un sfert de secol, a vizitat, pentru prima oară, orașul-frate german.
”Dacă vom fi la fel de punctuali ca și nemții, vom ajunge departe”, a fost concluzia dînsului după revenirea acasă.
Nicolae Melnic a fost însoțit, în această deplasare a sa, de către președintele raionului Călărași, Ilie Rău, și consilierul raional Mihail Croitoru. ”Am fost invitați la zilele orașului Buhl, unde s-a făcut și o trecere în revistă a anului precedent”, a explicat primarul.
Delegația din Călărași a avut parte de trei zile pline de evenimente. Au vizitat o stație de tratare a apei, o fabrică de panificație, stația de pompieri. Au preluat din experiența nemților, dar și au beneficiat de un dar prețios.
”Pompierii din Buhl vor dona 60 de costume pentru pompierii din Călărași”, ne-a spus primarul de Călărași. Fiind întrebat dacă au nevoie cu adevărat de acest echipament, Vasile Zaharia, șeful Secției Situații Excepționale Călărași, a răspuns: ”Chiar dacă ale noastre sînt încă în stare satisfăcătoare, totuși am avea nevoie și de costumele promise de colegii din Germania, pentru a acoperi necesitățile întregului colectiv”.
În acest an, la Zilele orașului Călărași, este așteptat și fostul primar de Buhl, cel care a semnat Acordul de colaborare
– Gerhard Heidiing. ”Am rugat ca atunci să fie prezent anume Gerhard Heidiing”, a subliniat Nicolae Melnic.
Delegația din Călărași s-a aflat în orașul Buhl din Germania în perioada 15-18 ianuarie.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *