Cum să alegi ușile interioare din casa ta – Casa Ta

Imagine simbol: www.ziarulapulum.ro

Imagine simbol: www.ziarulapulum.ro
Imagine simbol: www.ziarulapulum.ro

Camerele fără uși interioare sînt un fenomen obișnuit în interioarele moderne, dar, dacă sînteți un adept al tradiționalelor uși, atunci trebuie să citiți acest articol. Vom explica ce tipuri de uși sînt și cum să le alegeți.
Să ne uităm la cele mai populare forme de uși și să analizăm punctele lor forte și punctele slabe.
Cea mai veche și tradițională invenție sînt ușile batante. Ele au un design simplu: cutia, pe care sînt montate balamalele și însăși ușa. Înainte de a cumpăra o ușă, fiți atenți la direcția de deschidere a acesteia: în interior sau în afară. Luați în considerație dimensiunile ușilor, locația lor și ce mobilier va fi alături.
Avantaje: opțiuni de deschidere ce se potrivesc pentru orice decor; forma lor este cel mai adesea dreptunghiulară și arcuită; sînt fiabile și ușor de utilizat, cu mecanism simplu de înlocuit.
Dezavantaj: ocupă un spațiu valoros.
Ușile coupe cu mecanism glisant pot economisi spațiul în cameră. Acestea creează un aspect atractiv în interior. Dacă este necesar, aceste uși pot fi ușor ascunse pentru a combina două camere într-un singur spațiu. Este o alegere excelentă pentru apartamentele mici.
Există cîteva opțiuni de montare a acestor uși. Una dintre ele ar fi ca șinele să fie instalate direct pe perete. Iar altă opțiune este ca acestea să fie instalate în interiorul peretelui pentru a fi ascunse.
Avantaje: economisesc spațiul; pot fi adaptate la pereți în formă de curbe; pot fi realizate la comandă.
Dezavantaje: în cazul în care blatul de ușă este instalat pe partea de sus și asupra ei acționează o anumită sarcină, aceasta nu poate servi o perioadă lungă de timp. De asemenea, sînt de scurtă întrebuințare și atunci cînd furnitura este de slabă calitate.
Ușile pliabile tip carte sînt bune pentru a fi folosite în sălile sau camerele de zi, unde există un gol de ușă mai mare.
Avantaje: interioarele mai speciale, atractive și interesante.
Dezavantaje: disconfort creat de mecanism. Plierea în două părți ia mult spațiu din trecere. În acest caz, faceți alegerea în favoarea unui mecanism ”acordeon”.
Ușile-roto sînt o alternativă ușilor pliante tip carte. Mecanismul acestora vă permite să deschideți ușa în orice direcție și să se rotească în jurul axei sale.
Avantaje: economisesc spațiul; sînt dezvoltate special pentru persoanele cu dizabilități fizice.
Dezavantaje: au o sarcină maximă admisă pe aceste uși.
Rețineți, indifferent de alegerea făcută, produsul trebuie să fie de înaltă calitate. Atunci cînd cumpărați uși de interior, ar trebui să acordați atenție la certificatele de calitate, principalele caracteristici, instrucțiunile de utilizare și de îngrijire pentru acel material.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *