Chipul sufletului lui este poezia

Imagine simbol: trm.md

Imagine simbol: trm.md
Imagine simbol: trm.md

Efim Chicu, autor a numeroase plachete de versuri, scriitor, profesor, a fost în ospeție la gimnaziul din Meleșeni, acolo, unde a profesat ani în șir. A venit împreună cu soția sa, Maria, la o întîlnire de suflet, întitulată semnificativ: ,,Poezia este chipul sufletului”.
Evenimentul a început cu un recital de poezie. Elevii au declamat cu mult drag din versurile dînsului, poezii selectate armonios din cărţile semnate de el: ”Tribut pentru abuz de spirit”, ”Sărută-mă pe frunte-nţelepciune”, ”Doamna din acvariu”. Astfel, ei au demonstrat  că poezia lui Efim Chicu este un balsam pentru sufletele îndrăgostite de frumos.
La eveniment s-au cîntat şi cîntece pe versurile lui Grigore Vieru, Mihai Eminescu şi Adrian Păunescu, scriitori care i-au marcat debutul literar al lui Efim Chicu.
Un moment emoționant a fost prezentarea, într-o manieră originală, a biografiei scriitorului. Au fost prezentate imagini inedite despre satul de baştină al autorului, despre, familie, colegi de facultate, dar şi despre evenimentele ce i-au marcat activitatea literară.
”Filmuleţul a declanşat un val de emoţii nu doar nouă, elevilor, dar şi oaspetelui nostru drag, care, la un moment dat, avea lacrimi în ochi”, a menționat Ludmila Țurcanu, președinta Consiliului local al tinerilor din gimnaziul Meleșeni. Efim Chicu, la rîndul lui, le-a mulţumit  celor prezenți pentru că ei i-au amintit că este scriitor şi că menirea lui este de a scrie poezie. ”Ne-a citit din cele mai noi scrieri ale sale, a fost receptiv la întrebările noastre şi ne-a îndemnat să citim, pentru că cititul te face înțelept”, ne-a povestit Ludmila Țurcanu.
În final, cei prezenți i-au mulțumit scriitorului pentru privilegiul acordat de-a fi, în prezent, consăteni. Efim Chicu s-a născut în satul Vălcineț, fiind, mulți ani la rind, profesor de istorie și limbă și literatură română la gimnaziul din Meleșeni. În present, conduce un cerc la casa de cultură din Meleșeni.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *