Cele mai originale torturi. Din… pamperși

În fotografie: Xenia Socolovscaia își prezintă proaspătul ei tort

În fotografie: Xenia Socolovscaia își prezintă proaspătul ei tort
În fotografie: Xenia Socolovscaia își prezintă proaspătul ei tort

Xenia Socolovscaia, o tînără de 23 de ani din Ungheni, știe perfect cum să îmbine munca, utilul și plăcutul. De mică i-a plăcut dreptatea, ceea ce a determinat-o să facă o facultate în această direcție, acum fiind studentă la Drept. Tot de mică i-a plăcut arta, făcînd din asta un hobby.
Are capacitatea, dar și răbdarea, să mînuiască foarte bine panglica de atlas și… scutecele pentru copii. Din panglica de atlas confecționează diferite accesorii pentru fetițe și mirese. Din scutece sau, mai pe înțelesul tuturor, pamperși, știe să facă cele mai neobișnuite cadouri pentru micuți. Să vedeți ce torturi originale ies din mîinile Xeniei! Sînt torturi confecționate din… scutece. Chiar dacă nu-s bune de mîncat, te impresionează din prima aspectul lor ”gustos”.
Primul tort l-a creat cu aproximativ doi ani în urmă. A vrut să facă o surpriză pentru cumetria finilor. Ce alt ”ingredient” ar fi  fi fost mai potrivit decît… cîteva scutece? I-a ieșit de minune și, de atunci, a hotărît să-și facă talentul observat. Acum, torturile sale din pamperși sînt solicitate, ea creîndu-le la comandă. Confecționează și accesorii de păr pentru fetițe, și buchete pentru mirese, și pernuțe sau pahare pentru miri. Zilnic, pe Xenia o contactează în medie zece persoane pentru a se interesa de ”operele” ei. Tot mai mulți dintre clienții ei sînt din Chișinău, mai puțini – din Ungheni.
”Îmi place foarte, foarte mult ceea ce fac și, atunci cînd văd produsul final, simt o satisfacție și o mîndrie enormă”, spune Xenia. Îi este recunoscătoare soțului ei, care îi este mereu alături și o ajută. ”Atunci cînd vede că nu reușesc sau nu pot să mă decid într-o privință sau alta, se implică și el, fie cu un sfat sau chiar să mă ajute în procesul de creație”, povestește dînsa.
Am întrebat-o cum se împacă dreptul cu arta. A zîmbit și a făcut o remarcă: ”Toată lumea mă întreabă acest lucru”.
Apoi a răspuns: ”De mică mi-a plăcut justiția. Tot de mică mi-a plăcut și arta. În cele din urmă, am ales să studiez dreptul. Creația artistică rămîne pentru mine un  hobby”. Și-ar dori o carieră în dreptul penal, căci ”în viață trebuie să ai o carieră serioasă”. Restul, potrivit ei, trebuie să rămînă un hobby.
Va fi așa sau altfel, doar timpul va arăta. Uneori, se gîndește că ar putea iniția o afacere în crearea obiectelor de artizanat. Dar, deocamdată, rămîne cu visurile sale. ”Sincer să spun, pentru un om care creează este foarte complicat să-și aprecieze munca”, spune, după care accentuează: ”Eu stabilesc prețuri foarte mici pentru lucrările mele, ca oamenii să-și poată permită să le cumpere”.
Cele mai ieftine lucrări ale sale costă 10 lei. E vorba de accesorii mici pentru fetițe. Cele mai scumpe sînt buchetele pentru mirese, care pot ajunge pînă la 700 de lei.
E o fire optimistă, deschisă spre nou, cu o răbdare de fier. ”Sper că, odată cu trecerea timpului, voi reuși.
Deocamdată, sînt la început de cale, cînd fac mai multe investiții decît obțin profit. Pe viitor e posibil ca acest lucru să ia amploare”, spune.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *