Beneficiile consumului de banane
Bananele conțin trei zaharuri naturale: zaharoza, fructoza și glucoza. Știm că bananele ne dau o sursă substanțiala de energie. S-a mai dovedit faptul că ne ajută la prevenirea multor boli.
Depresia. Bananele conțin triptofan, un tip de proteină pe care organismul îl transformă în serotonină, cunoscută pentru a te face să te relaxezi, pentru a te face să te simți mai fericit.
Constipația. Fiind bogate în fibre, bananele pot ajuta la restabilirea funcției intestinale normale, atunci cînd sînt consumate în mod regulat.
Tensiunea arterială. Nivelul ridicat de potasiu din banane este acoperit de un nivel scăzut de sare, ceea ce face din banană un element natural puternic în tratamentul hipertensiunii arteriale.
Mahmureala. Un milkshake (băutură) de banane, folosind miere ecologică pentru a-l îndulci e binevenit în acest caz. Banana are o acțiune calmantă asupra stomacului și, cu ajutorul mierii, reconstruiește nivelul de zahăr din sînge, iar laptele va calma și rehidrata organismul.
Ulcerele. Bananele sînt tot mai mult utilizate ca alimente dietetice împotriva unor afecțiuni intestinale, datorită texturii lor moi și fine. Ajută și la neutralizarea nivelului ridicat de aciditate, reduce orice iritare prin acoperirea mucoasei stomacului.
Nervii. Bananele sînt bogate în multe vitamine B esențiale, care sînt cunoscute pentru a ajuta la calmarea sistemului nervos. Așa că ar trebui să consumați banane la locul de muncă.
Anemia. Fiind bogate în fier, vital pentru stimularea producției de hemoglobină în singe, sînt un instrument natural în tratamentul anemiei.
Înțepături de țînțar. Atunci cînd se întîmplă să fiți mușcați de țînțari, luați o coajă de banană și frecați locul mușcăturii. Acest lucru va reducere inflamarea și scărpinatul.
Memoria. Consumul de banane la micul dejun, cît și după masa de prînz, poate întări memoria datorită conținutului ridicat de potasiu.
Deci, o banană poate fi un remediu natural extrem de bun în nenumărate situații.
Lasă un răspuns