Sărbători de neuitat pentru cinci familii din Călărași

În fotografie: Cadouri pentru familiile defavorizate din Călărași

În fotografie: Cadouri pentru familiile defavorizate din Călărași
În fotografie: Cadouri pentru familiile defavorizate din Călărași

Cinci familii social-vulnerabile din Călărași au avut parte de sărbători de iarnă de neuitat. În preajma noului an, cîțiva elevi de la Liceul ”Mihail Sadoveanu” au organizat un concert de caritate anume pentru ei.
”A devenit deja o tradiție să organizăm concerte de caritate în ajunul sărbătorilor de iarnă”, povestește Oxana Vartic, director adjunct al liceului.
Este deja a treia oară consecutiv cînd are loc un asemenea concert. A fost un adevărat succes, dovadă fiind sala Casei raionale de cultură plină cu spectatori. Pe scenă au evoluat tinere talente din oraș, iar surpriza zilei a fost renumitul compositor și interpret, Ian Raiburg.
La concert au fost prezente și cele cinci familii care urmau să fie ajutate. În urma vînzărilor de bilete, membrii consiliului elevilor de la Liceul ”Mihail Sadoveanu”, cărora le și aparține inițiativa respectivă, au fost adunate aproximativ 12 mii de lei. Din acești bani, ei au achiziționat două paturi, o masă, un covor și multe produse alimentare. Au colectat și hăinuțe pebntru copii. ”Ne bucurăm că acest concert a avut un impact puternic în oraș. Nu-i întîmplător, căci elevii noștri au muncit mult”, face o remarcă Oxana Vartic.
De menționat că cele cinci familii au cîte 5-7 copii. Toate au primit produse alimentare pentru o perioadă mai îndelungată.
În anii precedenții, voluntarii de la Liceul ”Mihail Sadoveanu” au mers, în ajunul sărbătorilor de iarnă, fie la Centrul de zi pentru copiii cu dizabilități fizice ”Dorința”, fie la Azilul persoanelor vîrstnice și persoanelor cu dizabilități din Călărași. ”Anul acesta ne-am gîndit să schimbăm ținta, pentru că familiile vulnerabile nu se prea bucură de atenția statului”, a accentuat, la final,  directorul adjunct al liceului.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *