Marsala – culoarea anului 2015

Imagine: stiri.apropotv.ro

Imagine: stiri.apropotv.ro
Imagine: stiri.apropotv.ro

Institutul american Pantone,  o autoritate internațională în domeniul culorilor și al sistemelor de culori, a dezvăluit culoarea anului 2015: MARSALA.
Dacă în 2013 verdele smarald a cucerit toata lumea, iar în 2014 orhideea radiantă a fost regina culorilor, experții au stabilit că marsala este cea mai potrivită pentru anul 2015 și au declarat-o culoarea anului. Cu siguranță, va putea fi observată în perioada anului următor atît în designul vestimentar, cît și în designul interior.
Cum am descrie marsala? Ca un roșu ruginiu, amintindu-ne de nuanța vinului italian Marsala, specific orașului cu același nume din Sicilia. Alții o descriu în felul următor: un brun-roșcat bogat, care amintește de drojdia vinului roșu. Este o culoare puternică, intensă care poate fi integrată într-o multitudine de variante de decor.
Caldă, dar cu multă personalitate, culoarea marsala oferă sentimentul de putere, hotarîre, energie și forță, intimitate și confort. Mai mult ca atît, specialiștii susțin că marsala emană eleganță.
Marsala – culoarea armoniei și a siguranței, este alegerea perfectă pentru amenajarea interioară. Aceasta oferă un aer sofisticat încăperii, încurajînd creativitatea și experimentarea culorilor.
De exemplu, un perete vopsit în maro cu nuanțe roșietice, ceea ce înseamnă, de fapt, marsala, va aduce eleganță, caldură și o notă dramatică în orice încăpere.
În bucătărie puteți utiliza un mobilier nou sau să înlocuiești blatul de lucru al vechiului mobilier cu nuanțe marsala.
Dar cea mai ușoară metodă de a folosi această culoare în interiorul casei voastre este prin intermediul textilelor, fie că e vorba de lenjeria de pat, de perne decorative, prosoape sau perdele și draperii. Puteți folosi atît imprimeurile florale, cît și cele în dungi.
Păstrați proporțiile și folosiți marsala pentru detaliile care completează designul unei camere: un covoraș, o cuvertură, o lampă de masă, o vază pentru flori.
Marele atu al culorii marsala este că poate fi combinată aproape cu orice altă culoare: de la verde și albastru, negru și alb strălucitor, galben și portocaliu pînă la tonurile de pămînt.
Referindu-se la această culoare, Latrice Eiseman, directorul executiv al Institutului de Culori Pantone, a subliniat: ” Marsala înnobilzează mintea, trupul şi sufletul, debordînd încredere şi stabilitate. Marsala este o nuanţă subtil seductivă, una care ne va face să îi îmbrăţisăm căldura”.
Deci, lăsați-vă inspirați de marsala și îndrăzniți să fiți cu un pas înaintea tuturor. Nu vă temeți să experimentați, să acceptați noul, să faceți schimbări în casă.
Oricît ar părea de exotică, marsala readuce nopțile liniștite de vineri în casă, cu un pahar de vin roșu și o carte bună. Iar orice culoare care ne amintește de un vin roșu este o culoare bună!


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *