Marea mahmureală: cum să scapi de ea în 10 minute

Imagine simbol: exclusive-blog.eu

Imagine simbol: exclusive-blog.eu
Imagine simbol: exclusive-blog.eu

Pentru că sîntem în toiul sărbătorilor, multă lume, cu siguranță, se va confrunta cu o stare nu tocmai plăcută: mahmureala.
Mahmureala survine dacă se face abuz de băuturi alcoolice la o petrecere de sărbători. Încercați cîteva remedii ca să scăpați de ea în 10 minute.
Cafea şi apă
Cafeaua este remediul clasic pentru migrena asociată mahmurelii, dar este şi un diuretic puternic, care va continua deshidratarea. Beți cel puţin două pahare de apă pentru fiecare ceaşcă de cafea că să vă reveniți rapid.
Mişcare
Exerciţiile fizice ajută la eliminarea mai repede a toxinelor din corp. Este greu să faceți mişcare în asemenea momente, dar e un tratament eficient.
Verdeţuri pentru vitamina B
Nivelul de vitamina B scade dramatic după o noapte de exces de alcool. Un efect bun îl au verdeţurile bogate în vitamine B: spanac, brocoli, pătrunjel şi frunzele de sfeclă.
Citrice pentru vitamina C
Vitamina C este una dintre enzimele care contribuie la descompunerea mai rapidă a alcoolului în sînge. Sucul de citrice poate fi consumat înainte, după sau chiar în timp ce beți alcool pentru a atenua efectele mahmurelii.
Fructe proaspete
Dacă nu ai la îndemînă citrice, orice fruct proaspăt te va ajuta să alungi mai repede mahmureala.
Zahărul natural din fructe grăbeşte asimilarea alcolului şi te poate ajuta să-ţi revii rapid. Bananele scad aciditatea din stomac și relaxează vasele de sînge.
Comprese calde
O compresă caldă pe frunte poate elimina mai repede durerea de cap, atunci când aceasta este problemă principală a mahmurelii.
Masaj
În reflexoterapie, masajul tălpii drepte îmbunătăţeşte funcţiile ficatului. Masați uşor marginea exterioară a tălpii piciorului drept, de la degetul mic pînă la jumătăţea tălpii. și vă veți simţi mai bine.
Duş fierbinte
O baie fierbinte aromată cu lavandă şi mentă ar fi ideală. Cînd n-aveți timp de asta, încercați un duş fierbinte şi beți un pahar de apă înainte şi unul după.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *