Cu 40 la sută mai multe incendii

Imagine simbol: www.voxtvregional.ro

Imagine simbol: www.voxtvregional.ro
Imagine simbol: www.voxtvregional.ro

Potrivit lui Vasile Zaharia, șeful Secției Situații Excepționale Călărași, numărul incendiilor în raion, în anul 2014, s-a majorat cu peste 40%, comparativ cu anul 2013. Per total, au fost înregistrate 68 de incendii, cu 28 mai multe decît în 2013. Focul a luat viața a patru persoane, două au fost traumatizate. Dar pompierii au reușit să salveze 9 persoane.
Totodată, pagubele materiale, urmare a acestor incendii, au fost de peste 2,5 milioane de lei. Au fost salvate, însă, valori materiale în sumă de circa 145 milioane de lei.
”Ne-am confruntat, cel mai des, cu incendieri intenționate. Numărul acestor cazuri a crescut de la 12 în anul 2013 la 25 – în 2014”, spune Vasile Zaharia. A crescut și numărul incendiilor provocate de scurt-circuite – de la 6 la 19, și de exploatarea greșită a sobelor – de la 6 la 10. În schimb, a scăzut numărul incendiilor în care au fost implicați copiii: de la 5 la 1.
Vasile Zaharia nu a putut să explice cauza numărului atît de mare de incendii intenționate. În schimb, a spus că știe ce trebuie să facă pentru a diminua cazurile de incendii în 2015. Angajații Secției Situației Excepționale Călărași își propun să lucreze mai intens în sectorul locativ. ”Cele mai multe incendii s-au produs anume în sectorul locativ, 80 la sută”, accentuează dînsul. În plus, va urma cea de a doua etapă de implementare a proiectului-pilot „Un detector de fum instalat – o viaţă de om salvată garantat”. ”Sîntem pe ultima sută de metri și cred că, de săptămîna viitoare, vom începe lucrul propriu-zis”, a mai adăugat șeful Secției Situații Excepționale.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *