Beneficiile apei

Imagine simbol: adevarul.ro

Imagine simbol: adevarul.ro
Imagine simbol: adevarul.ro

Vă mai amintiți de cuvintele inscripționate la mai toate fîntînile: ”Apa – izvorul sănătății”? Să știți că așa este. Apa oferă organismului beneficii nebănuite.
Te menține suplu
Și celor care vor să-și mențină silueta, și celor care vor să slăbească apa le este de mare ajutor, căci revigorează metabolismul, accelerînd arderea grăsimilor. Persoanele cu kilograme în plus ar trebui să înlocuiască sucurile sau cafeaua cu apă.
Te energizează
Deshidratarea duce la o stare de oboseală. Dacă bei apă, îți ajuți inima să pompeze sînge mai eficient. Apa contribuie la o mai bună transportare a oxigenului din sînge, a nutrienților la celule.
Reduce stresul
Creierul este construit, în proportie de 70-80%, din apă. Cînd ajungi la deshidratare, îți suprasoliciți creierul, căci îl lipsești de substanța esențială. Nu-i de mirare că durerile de cap, irascibilitatea apar mai frecvent la persoanele care beau apă puțină. Nu trebuie să aștepti să ți se facă sete. Senzația de sete apare la aproximativ 20 de minute după ce corpul este deja deshidratat. De aceea trebuie să bei cu regularitate apă.
Ajută tonusul muscular
Consumul de apă ajuta la prevenirea crampelor musculare și la lubrifierea articulațiilor. Daca ești hidratat corespunzător, poți face exerciții fizice mai eficiente, mai lungi ca durată.
Hrănește pielea
Apa este cea mai bună “cremă antirid” din lume. Pentru a preveni adîncirea ridurilor, bea cît mai multă apă.
Ajută la digestie
Orice aliment introdus în organism necesită apă pentru a fi procesat. Deshidratarea merge mînă în mînă cu constipația. Așadar, beți apă!
Reduce riscul aparitiei pietrelor la rinichi
Apa diluează sărurile și mineralele din urină, care formează cristalele solide cunoscute sub denumirea de pietre la rinichi.
Apa este una dintre principalele substanțe care, în exces, nu dăunează cu absolut nimic sănătății. Indicat e să consumați doi litri de apă plată pe zi sau aproximativ opt pahare.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *