Ce trebuie să știți înainte de a începe lucrări de reparație de interior

Imagine simbol: 900.md

Imagine simbol: 900.md
Imagine simbol: 900.md

Dacă vă gîndiți să faceți singuri reparație în casă, atunci rîndurile ce urmează sînt  pentru dumneavoastră. Articolul nostru vă va ajuta să vă pregătiți pentru a ”supraviețui” tuturor tipurilor de lucrări, cu cele mai mici pierderi, atît financiare, cît și morale.
Iunie și iulie – perioada perfectă pentru lucrările interioare. Pe lîngă factorul climateric favorabil lucrărilor de reparație, multe magazine mai oferă și reduceri la materialele de construcție. Lucrările de reparație se efectuează în timpul zilei, dar pot fi prelungite și pînă mai tîrziu doar avînd acordul vecinilor. Este ideal dacă aceștia, în acea perioadă, lipsesc de acasă, ei fiind plecați în vacanță, sau, pur și simplu, sînt interesați ca dumneavoastră să finalizați cît mai rapid posibil aceste lucrări.
Reparația cu forțele proprii  reprezintă, de obicei, un finisaj cosmetic ușor. E și firesc, căci foarte puțini oameni, nespecialiști în domeniu, îndrăznesc să facă o reparație totală. Chiar și procedurile simple, precum vopsitul tavanului sau încleiatul tapetului, au multe subtilități și nuanțe, la care reflectăm atunci cînd este prea tîrziu.
Ce se poate face pentru a evita anumite neplăceri ce ar putea apărea în timpul sau după reparație?
Evaluați amploarea dezastrului. Evaluați situația reală. Analizați cu atenție fiecare cameră ce urmează a fi expusă reparației. Notați obiectele și lucrările propuse: astfel vă va fi mai ușor să calculați timpul, efortul și costul.
Înainte de a pune pensula în cutia cu vopsea, este necesar de identificat cum va interacționa materialul vechi cu cel nou. Nu uitați: gruntul este unul dintre cele mai importante materiale în procesul de finisare. Acesta îmbunătățește adeziunea și întărește suprafețele înainte de așezarea plăcilor de ceramică, vopsire, lipirea tapetelor, precum și înainte de aplicarea tencuielilor din ciment și gips, chituire, aplicarea amestecului autonivelant pentru podea. După aceasta, suprafețele sînt pregătite pentru materialul final de finisare: vopsea, tapet, tencuială decorativă etc.
Reparația pereților necesită proceduri de muncă intensivă. Cea mai simplă opțiune este considerată a fi vopsitul tapetului. Dar trebuie de știut că, uneori, culoarea își poate schimba nuanța după aplicarea pe stratul vechi, de aceea ar fi bine s-o încercați mai înîi pe o suprafață mică a peretelui.
Vă apucați singuri sau totuși vă incredințați meșterilor?
Reparația cu forțele proprii poate aduce economii financiare, dar și bătăi de cap. Înainte de a o începe, trebuie să hotărîți: sau experimentați singuri etapele de lucru și materialele potrivite, sau este mai bine să angajați o persoană cu experiență și cunoștințe în domeniu, ca să încredințați totul pe mîinile ei?


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *