Caz tragic în prima zi a anului

Imagine simbol: ro.wikipedia.org

Imagine simbol: ro.wikipedia.org
Imagine simbol: ro.wikipedia.org

În prima zi a anului curent, s-a produs o tragedie. A murit o femeie, în vîrstă de 46 de ani.
După o zi de muncă, înainte de a pleca acasă, ea a hotărît să facă un duș. A intrat în camera de baie, s-a apropiat de robinet pentru a da drumul la apa caldă. Nu a mai reușit s-o facă, fiind electrocutată mortal.
S-a întîmplat în satul Corlăteni, raionul Rîșcani, în camera de baie a blocului administrativ de la ferma de porci din localitate.
”Apa caldă la robinet era asigurată prin conducta ţeavă şi un furtun metalic, legate cu un boiler montat pe peretele din camera vecină. Masurările efectuate de către laboratorul electric au stabilit că rezistenţa izolaţiei boilerului era egală cu zero”, explică inspectorii Inspectoratului Energetic de Stat, sectorul Ungheni, Andrei Prodan și Grigore Pohilă, menționînd că au fost depistate și alte nereguli.
Cazul  respectiv se cercetează în continuare.
”Tragedia nu s-ar fi produs dacă: corpul metalic al boilerului ar fi fost legat la nulul de protecţie PE, dacă era conectat prin dispozitiv contra curenţilor de defect, dacă curentul nominal al aparatului de protecţie corespundea cerinţelor”, spun specialiștii.
Pentru ca asemenea cazuri să nu se mai producă, Inspectoratul Energetic de Stat atenționează cetăţenii să fie mai prudenți în ceea ce privește exploatarea instalațiilor electrice, să evite utilizarea receptoarelor electrice defecte, care pot duce la urmări tragice, să efectueze regulat revizia şi profilaxia instalaţiilor electrice. Atenție! Instalarea acestora trebuie făcută doar de către specialiști.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *