Deputații noștri dragi și buni

Imagine simbol: tribuna.md

Imagine simbol: tribuna.md
Imagine simbol: tribuna.md

Zarurile au fost aruncate. Toate cele trei raioane din regiune vor avea, cu siguranță, reprezentanții lor în Parlament.
Este foarte sigur: Ghenadi MITRIUC, antreprenor din Ungheni, este deja deputat. Va fi, se pare, în opoziție, căci reprezintă Partidul Socialiștilor. A fost al 18-lea în listă și a cîștigat.
Și Vasile BÎTCA, președintele raionului Nisporeni, va schimba fotoliul din Consiliul Raional pe unul mult mai moale și confortabil – din Parlament. El va face parte din fracțiunea PDM și, aproape cert, din alianța de guvernare. Este puțin probabil să repete soarta președintelui raionului Ungheni, Iurie Toma, care a fost o lună deputat în Parlamentul care, iată, a plecat în istorie, după care a revenit la ale sale.
Maria CIOBANU, profesoară din Nisporeni, va fi din nou în Parlament. Pentru a doua oară consecutiv. Ea va face parte, ca și pînă acum, din fracțiunea PLDM. Dar va trebui un pic să aștepte, căci e a 26-a în lista PLDM. Va ajunge în Legislativ după ce cîteva dintre persoanele plasate mai sus în listă vor merge, cu siguranță, în Guvern.
Vor mai exista și alți cîțiva parlamentari, originari din cele trei raioane, dar care au fost înregistrați oficial ca fiind din Chișinău. Este vorba de Liliana Palihovici (PLDM), originară din Horodiștea Călărașilor, de Vlad Plahotniuc (PDM), originar din Grozeștii Nisporenilor, de Iurie Chirinciuc (PL), originar din Costulenii Ungheniului. Are șanse să ajungă în Parlament și Ion Casian, originar din Pîrlița, care ocupă poziția a 15-a în listele electorale. Dar mai tîrziu. Și Vitalie Pîrlog, avocat din Chișinău, cu viză de reședință la Vărzăreștii Nisporenilor, ar putea ajunge în Parlament, el fiind al 26-lea în lista Partidului Comuniștilor. Trebuie, însă, să mai aștepte.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *