Curiozități

curiozitati– În satul de baștină al proaspătului deputat Ghenadi Mitriuc (PSRM), Agronomovca, raionul Ungheni, 59,83% din cei ce s-au prezentat la urnele de vor au optat anume pentru PSRM.
– Mult mai puțin a obținut liderul PSRM, Igor Dodon, în satul său de baștină, Sadova Călărașilor – doar 34,15%. Acesta, însă, e cel mai bun scor pentru concurenții electorali de aici.
– La Horodiște, satul de baștină al Lilianei Palihovici (PLDM), mai bine de jumătate dintre votanți au optat pentru PLDM, adică 54,27%.
– La secția de votare Bălănești, Nisporeni,  unde au fost acumulate și voturile din Găureni, satul de baștină al Mariei Ciobanu (PLDM), formațiunea respectivă a acumulat doar 9,96% din sufragii.
– Satul de baștină a lui Vlad Plahotniuc (PDM), Grozești, Nisporeni,  a optat în masă pentru PDM – 72,68%.
– În satul de baștină al lui Iurie Chirinciuc (PL), Costuleni, raionul Ungheni, doar 9,76% din votanți au ales PL.
– La Pîrlița, Ungheni, satul de baștină al liderului Partidului Acțiunea Democrată (PAD), Mihai Godea, 53 de persoane au votat pentru această formațiune. Pentru Partidul Popular Creștin Democrat, liderul căruia, Victor Ciobanu, e tot din Pîrlița, au votat 17 persoane.
– La Măcărești, Ungheni, satul de baștină al președintelui raionului Ungheni, Iurie Toma, reprezentant al PLDM, oamenii au votat în masă pentru… Partidul Comuniștilor. PLDM se claseză pe locul III, cu 16,84% din sufragii.
– La Sipoteni, Călărași, satul de baștină al președintelui raionului Călărași, Ilie Rău, reprezentant al PDM, oamenii au fost mai receptivi și au votat PDM, care, cu 22,10% din sufragii, se clasează pe locul I în acest sat.
– La Nisporeni, localitatea de baștină a președintelui raionului Nisporeni, Vasile Bîtca, reprezentant al PDM, oamenii au optat, în proporție de 34,32% pentru PDM. Dar alte 30,55% dintre voturi au revenit PLDM.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *