Caravana de Crăciun a pornit la drum

Imagine simbol: www.noi.md

Imagine simbol: www.noi.md
Imagine simbol: www.noi.md

Moș Crăciun există! S-au convind deja, în acest an, cei 37 de copii de la Școala auxiliară-internat din Nisporeni. Pe 11 decembrie, aici au poposit voluntari ai Organizației ”Clipa Siderală”, doldora de cadouri.  Bomboane, dulciuri de tot felul, sucuri și chiar înghețate au primit copiii. Drept mulțumire, ei le-au dăruit, la rîndul lor, multe zîmbete, dar au și pregătit un mic spectacol din cîntece și poezii.
”Mare le-a fost bucuria copiilor atunci cînd au primit aceste cadouri și mare le-a fost mirarea oaspeților cînd le-am prezentat programul nostru de sărbători”, ne-a spus Lidia Cheibaș, directoarea școlii. Pe lăngă dulciuri, copiii au primit și hăinuțe: tricouri, pulovere, fustițe, rochii, pantaloni, în valoare totală de 37 mii de lei. Dar cea mai mare supriză pentru ei au fost cele peste 200 de cărți pe care le-au adus în dar aceeași voluntari ai ”Clipei Siderale”.
”Noi trebuie să investim în cultura copiilor noștri, de aceea contează foarte mult și dezvoltarea intelectuală a lor, nu doar cea fizică”, a accentuat Lidia Cheibaș. În acest scop, se planifică o excursie a copiilor de aici, pe 20 decembrie, la Chișinău. Ei vor viziona un spectacol la Teatrul ”Luceafărul”, apoi vor merge la circ și la o pizzerie. Toate cheltuielile vor fi suportate de Departamentul Poliției de Frontieră, care, practic, a luat șefia asupra acestei instituții și are mereu grijă de copii, ca ei să se simtă bine. De sărbători, elevii Școlii auxiliare-internat vor merge acasă, la cei dragi.
”Caravana de Crăciun”, organizată de ”Clipa Siderală”, va poposi, în aceste zile, și la Tuzara Călărașilor, la Cornești, Sinești, Drujba și Hîrcești din raionul Ungheni.  ”Caravana…” a ajuns la ediția a 18-a. În anul curent, startul a fost dat pe 11 decembrie, iar prima destinație a fost Nisporeniul.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *