Spălare de creieri ”a la Usatîi”

usatiiSite-ul oficial al lui Renato Usatîi anunță despre întîlnirea recentă a acestuia cu locuitorii orașului Ungheni.
Chiar din start se menționează: ”La întâlnirea cu liderul partidului ”PATRIA” în Ungheni a venit un număr record de oameni – o sală arhiplină de peste 600 de oameni”.
Fals. Sala mare a Palatului de cultură din Ungheni are o capacitate de 900 de locuri. Deci, nicidecum nu putea fi arhiplină. De fapt, fotografiile plasate pe acest site vorbesc de la sine. La balcon – țipenie de om. În sala propriu-zisă – suficiente locuri goale.
Angajați ai Palatului de cultură ne-au spus că în această sală, la alte întîlniri, la forumuri, spectacole diverse au fost prezenți și aproape 1000 de oameni.
Mai departe, și mai intersant.
”Oamenii au rămas mulțumiți de răspunsurile primite și de discuția cu Renato Usatîii, exprimându-și într-un mod deosebit recunoștința față de poziția liderului ”Patria” și de atitudinea acestuia față de popor. Astfel, locuitorii orașului Ungheni i-au înmânat politicianului titlul de ”Cetățean de onoare al orașului Ungheni”, se menționează pe același site.
”E o profanare totală a titlului de ”Cetățean de onoare al orașului Ungheni”, acordat, de-a lungul anilor, unor oameni de excepție, care au dus faima Ungheniului departe în lume”, a declarat primarul orașului Ungheni, Alexandru Ambros, cu referire la ceea ce s-a întîmplat la întîlnirea lui Renato Usatîi cu alegătorii. Dînsul a explicat că acest titlu se conferă conform unui Regulament special, care a fost aprobat de Consiliul Orășenesc. Tot Consiliul orășenesc aprobă numele celor propuși pentru titlul respectiv.
”Pirogan (liderul din Ungheni al formațiunii lui Usatîi – nota redacției) este un impostor, care și-a bătut joc de acest titlu. Dacă vroia să-l ridice în slăvi pe Usatîi, o putea face altfel, putea să-i confere oricare alt titlu, gen ”Băiețandru de onoare” sau ”Om de onoare”. Nu-i exclus ca Ștefan Pirogan să fie invitat să dea explicații Consiliului orășenesc pentru ceea ce a făcut”, a mai spus primarul de Ungheni.
De-a lungul anilor, începînd cu 2000, titlul de ”Cetățean de onoareal orașului Ungheni” a fost conferit unui număr de 27 de personae, printre care: Constantin Simirad, fostul președinte al Consiliului Județean Iași, Philip Santens, cetățean belgian care a implementat la Ungheni, în anii 2002-2003, unul dintre cele mai mari proiecte din R.Moldova, finanțat de Uniunea Europeană, sculptorii Dumitru Verdianu și Ion Zderciuc, oameni de cultură, pedagogi, medici.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *